Kun je echt uit de schulden komen?

Helaas maakt onze samenleving het heel gemakkelijk om in de schulden te komen. Advertenties en media tonen ons constant berichten over het goede leven. Je kunt mooier, slimmer, gelukkiger zijn en genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft. U kunt gemakkelijk krediet krijgen. En je kunt het nu allemaal doen. Maar er moet een enorme prijs worden betaald voor onmiddellijke bevrediging en voor het leven boven je stand. Schulden stapelen zich snel op en zijn moeilijk weg te werken.

Maar is schulden echt een probleem? Is schuld slechts een basisonderdeel van de Amerikaanse manier van doen? Er zijn veel problemen die schulden met zich mee kunnen brengen. Ten eerste verlaagt schulden uw toekomstige levensstandaard. Je krijgt vandaag iets, maar je moet morgen betalen. Vervolgens helpt schulden u om belangrijke beslissingen te vermijden. In plaats van een keuze te maken over wat u zich echt kunt veroorloven, kunt u nu schulden gebruiken om de beslissing over te slaan – of beter gezegd, deze uit te schuiven naar de toekomst wanneer het een groter probleem zal zijn. Schulden stimuleren impulsaankopen. Het gebruik van een creditcard maakt het gemakkelijk om slechte aankoopbeslissingen te nemen wanneer de gevolgen van die beslissingen op de een of andere manier niet zo reĆ«el lijken.

We zijn het er allemaal over eens dat schulden niet goed zijn. Hoe kun je het vermijden en eruit komen?

Overweeg eerst de verschillen tussen behoeften en verlangens. Je hebt bepaalde dingen nodig: basisvoedsel in je maag en een simpel dak boven je hoofd. Maar verlangens brengen ons vaak in de problemen. Misschien wilt u die nieuwe auto of dat chique nachtje in de stad, maar u hebt hem niet echt nodig. Toegeven aan onze verlangens leidt vaak tot problemen bij het aangaan van schulden.

Nadat je hebt nagedacht over behoeften versus verlangens, zoek je naar manieren om de verlangens over te slaan. Ja, je moet een enigszins schoon huis hebben, maar het inhuren van een schoonmaakster is een manier om je verlangen naar meer vrije tijd te vervullen. Je kunt de plek zelf schoonmaken. Je moet eten, maar meerdere keren per week uit eten gaan is een manier om je verlangen te vervullen om afwassen te vermijden. Je kunt thuis koken.

Kijk nu eens goed naar uw creditcards. Als je het saldo niet elke maand kunt afbetalen, doe dan je kaarten weg. Dit lijkt misschien drastisch, maar veel mensen raken in de schulden omdat ze meer uitgeven dan ze zich kunnen veroorloven met creditcards, waardoor het veel te gemakkelijk is om boven je stand te leven. Je zou kunnen zeggen dat je je creditcards nodig hebt voor noodgevallen, maar dat is niet echt waar. Als u geld leent door items op uw creditcard in rekening te brengen wanneer u dit niet kunt betalen, verplaatst u de noodsituatie gewoon naar een andere dag in de toekomst. En naar alle waarschijnlijkheid zal de nood onderweg nog groter zijn.

Maak er ten slotte een gewoonte van om regelmatig te sparen. Veel bedrijven maken dit gemakkelijk met automatische opnames van uw salaris. Geld kan worden overgemaakt naar een spaarrekening of een pensioenrekening. Iedereen zou de gewoonte moeten hebben om geld opzij te zetten. Zelfs als je moet beginnen met het besparen van slechts $ 10 per salaris, doe het dan.

Debet is geen noodzaak. Veel mensen leven zonder schulden en jij ook. Volg gewoon deze eenvoudige tips, wees gedisciplineerd en zie hoe uw schuldenlast daalt en uw spaargeld stijgt.