Krijg vooraf goedgekeurd voor een woninglening met een slecht krediet

Kunt u op dit moment aangeven hoeveel u veilig kunt lenen en toch uit de overweldigende schulden kunt blijven? Dat is in feite wat u zult leren wanneer u een pre-goedkeuringsproces doorloopt voor een woninglening met een slecht krediet. Voorafgaande goedkeuring vereist dat u uw financiële gegevens indient bij een hypotheekverstrekker voordat u gaat winkelen voor een huis. Het eerste dat u moet doen, is kopieën van uw kredietrapporten krijgen van TransUnion, Equifax en Experian. (U zou gratis exemplaren moeten kunnen krijgen van elk van de drie primaire krediettariefverslaggevers.) Controleer op discrepanties en laat ze repareren.

Vooraf goedgekeurde hypotheek met slecht krediet toont veel

Wanneer u het kantoor van de kredietverstrekker verlaat, weet u hoeveel u veilig kunt uitgeven, tegen welke rente, tegen welke aanbetaling en onder welke aflossingsvoorwaarden. Als u een idee wilt krijgen van de hoeveelheid geld die u zou kunnen uitgeven voordat u zelfs maar naar het kantoor van de kredietverstrekker gaat, wilt u misschien online gaan en een van de gratis beschikbare hypotheekcalculators aanschaffen. Zo kunt u zien wat u zou moeten betalen als u zoveel kunt lenen als u wilt. Het wordt een ontnuchterende oefening.

Verwerking van voorafgaande goedkeuring voor de woninglening met slecht krediet

Om vooraf goedgekeurd te worden voor een hypotheek met een slecht krediet, dient u eerst een typische leningaanvraag in. Daarin vermeldt u uw persoonlijke en financiële doelstellingen. U overlegt ook documentatie zoals een koopovereenkomst (voor uw huidige woning, indien van toepassing), belastingaangiften en huishoudelijke uitgaven. U moet ook verantwoording afleggen voor uw huidige slechte kredietwaardigheid, faillissementspapieren meenemen (indien van toepassing) en, natuurlijk, kopieën van uw kredietrapporten.

Verificatie door kredietverstrekker voor voorafgaande goedkeuring van de hypotheek met slecht krediet

De kredietverstrekker bekijkt uw aanvraag en de bijgevoegde papieren. De geldschieter zal de aanvraag verifiëren door uw arbeidsgegevens, financiële status, kredietgeschiedenis, verplichtingen (schuld) en activa (eigendom die u bezit) te controleren. Zodra alle verificatie is voltooid, zou u schriftelijke documenten moeten ontvangen met een overzicht van het bedrag dat u kunt uitgeven, de rente die kan worden opgelegd, de vereiste aanbetaling (indien van toepassing) en de terugbetalingsvoorwaarden (meestal het bedrag dat elke maand voor zoveel jaar).

Andere vooraf goedgekeurde overwegingen bij een slechte kredietlening

De financiële markt is tegenwoordig zodanig dat er hypotheekmakelaars zijn die gespecialiseerd zijn in vooraf goedgekeurde hypotheken. Afhankelijk van de kredietverstrekker kunnen er verwerkingskosten in rekening worden gebracht voor de voorafgaande goedkeuring. Deze vergoeding omvat hoogstwaarschijnlijk administratiekosten, afsluitkosten en taxaties. Afsluitingskosten omvatten meestal dergelijke dingen en titelonderzoeken voor akten, juridische kosten en documentverwerking.

Voordelen

Plan vooruit, het voorafgaande goedkeuringsproces kan 60-90 dagen duren. Je droomt er misschien van om een ​​huis binnen te lopen en gewoon meteen een cheque uit te schrijven voor het huis dat je leuk vindt. Een vooraf goedgekeurde lening is bijna hetzelfde. Het geeft je sterke onderhandelingsbevoegdheden. Het neemt ook veel van de angst weg bij het kopen van een huis zelf. Eigenlijk hoef je alleen maar boodschappen te doen, wetende dat al het andere klaar is om te gaan.