Krijg geld uit uw huis

Er zijn veel manieren om geld te lenen, zoals persoonlijke leningen, autoleningen, creditcards of betaaldagvoorschotten. Voor huiseigenaren is er echter nog een mogelijkheid om contant geld te krijgen dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, en dit in de vorm van een aandelenhypotheek.

Een equity-hypotheek, ook wel een home equity-lening of een tweede hypotheek genoemd, is een lening die wordt verstrekt op basis van de opgebouwde waarde die een kredietnemer in zijn huis heeft in vergelijking met de marktwaarde van het huis. Als een persoon bijvoorbeeld een huis bezit met een marktwaarde van 200.000 dollar en slechts 150.000 dollar aan een hypotheek voor het onroerend goed verschuldigd is, kan de huiseigenaar mogelijk tot 50.000 dollar lenen voor het huis.

Kredietverstrekkers die al een hypotheek hebben, kunnen ook een tweede hypotheek verlengen, meestal aangeduid als een kredietlijn voor eigen vermogen. Bedrijven die niet verbonden zijn met de huidige hypotheekhouder, kunnen ook een lening met eigen vermogen verstrekken aan een lener die rechten heeft op het onroerend goed. Waar de woninglening ook vandaan komt, de eigenvermogenslening is een afzonderlijke lening met andere voorwaarden zoals rente en betalingen dan de primaire hypotheek.

Mensen sluiten om verschillende redenen een hypothecaire lening af. Enkele van de meest voorkomende zijn verbeteringen aan het gehypothekeerde eigendom om de waarde ervan te verhogen, grote eenmalige betalingen zoals het wegwerken van schulden of onverwachte kosten. De meeste hypotheekverstrekkers maken zich geen zorgen over waar de lener het geld voor gebruikt, omdat de lening nog steeds door het onroerend goed wordt gedekt. Dit betekent dat een hypotheekbedrijf mogelijk beslag kan leggen op het onroerend goed als de lener in gebreke blijft met de lening.

Wanneer consumenten winkelen voor een aandelenhypotheek, is het het beste om eerst contact op te nemen met de geldschieter die de primaire hypotheek op het onroerend goed heeft. Een lener en het primaire hypotheekbedrijf hebben al een relatie. Als de relatie goed is, is de kans groter dat ze betere voorwaarden, snellere aanvraag- en goedkeuringsprocessen en een zekere mate van voorspelbaarheid bieden door zaken te doen met een vertrouwd bedrijf.