Kredietverstrekkers voor kleine bedrijven

Small Business Lenders zijn gecertificeerd door de Amerikaanse Small Business Administration om gegarandeerde financiering te verstrekken aan eigenaren van kleine bedrijven. Vanwege de diversiteit aan aanvragers en de verschillende soorten bedrijven, werkt de SBA samen met hun leningpartners om het voor kleine bedrijven gemakkelijker te maken om financiering voor nieuwe start-ups te krijgen. Door hun betrokkenheid hebben eigenaren van kleine bedrijven leningen voor een langere termijn kunnen krijgen en zo de maandelijkse aflossingen kunnen verlagen. Dit biedt bedrijven een langere periode om te rijpen en te stabiliseren zonder de zware last van een groot aflossingsbedrag van de lening te hoeven dragen.

Hiermee heeft de SBA een lijst opgesteld van enkele duizenden leningpartners in elke staat om deze faciliteit uit te breiden naar het grote publiek. Natuurlijk moeten leners nog steeds volledige voorstellen voor leningaanvragen indienen bij de geldschieter, met het verschil dat de SBA garant staat voor dergelijke leningen. Dit betekent meestal dat als de lener in gebreke blijft, het risico van niet-terugbetaling op de SBA zal vallen, aangezien zij dan verantwoordelijk zijn voor het terugbetalen van de lening.

Bovendien zorgen de criteria voor leningen voor kleine bedrijven ervoor dat 90% van alle bedrijven in aanmerking komt voor deze leningen. Afgezien daarvan worden bedrijven niet belast met ballonbetalingen en hoge rentetarieven, die anders door een andere commerciële geldschieter zouden worden aangeboden. Verder zijn er leningen met vaste rente en variabele leningen beschikbaar voor ondernemers. Daarom hebben ondernemers meer opties bij het bepalen van het type lening dat geschikt is voor hun bedrijf.

De doeleinden van het verwerven van een lening voor kleine bedrijven zijn afhankelijk van de situatie van het bedrijf. Eigenaren van kleine bedrijven kunnen leningen verkrijgen om onroerend goed te kopen voor bedrijfsuitbreiding, om cashflow te verschaffen om een ​​groot project te ondersteunen, om machines te leasen om een ​​bedrijf te runnen, om als werkkapitaal te gebruiken of om inventaris te kopen. Wat de reden ook is, zakelijke leningen worden beoordeeld en goedgekeurd door deze microkredietverstrekkers na een grondige evaluatie van de zakelijke achtergrond, levensvatbaarheid en doel. Het enige verschil is dat ze dankzij de steun van de SBA meer bereid zijn om leningen te verstrekken, omdat hun risico minimaal is met terugbetalingen die worden gegarandeerd door een overheidsinstantie.