Kredietscore van 800 is niet onmogelijk

Inmiddels zijn de meeste consumenten met zelfs een minimale kredietgeschiedenis zich ervan bewust dat iets dat bekend staat als een kredietscore een enorme invloed heeft op zijn of haar financiële leven. De score, een distillatie van iemands kredietgeschiedenis teruggebracht tot een driecijferig getal tussen 350 en 850, vertegenwoordigt voor de wereld de algehele kredietwaardigheid van het individu dat het vertegenwoordigt.

Een score aan de onderkant van de schaal betekent dat u een laag risico loopt voor een creditcard of lening, terwijl een score aan de bovenkant betekent dat u de beste tarieven kunt krijgen voor vrijwel elk type lening. Ondanks wat je misschien denkt, is het mogelijk om een ​​score te behalen in het bereik van 800. Het enige dat nodig is, is tijd en enige discipline.

Hier zijn enkele tips die u zullen helpen een topscore te behalen:

  • Heb niet te veel creditcards. Het is mogelijk om te weinig te hebben, en het is mogelijk om te veel te hebben. Te weinig kaarten betekent niet genoeg krediet, en te veel betekent dat u mogelijk te veel schulden kunt krijgen. Vier of zo is waarschijnlijk ongeveer goed.
  • Geen late betalingen voor de laatste zeven jaar. Schuldeisers houden begrijpelijkerwijs niet van late betalingen en ze blijven lang op uw kredietrapport staan. Betaal uw rekeningen op tijd, zelfs als u maar het minimumbedrag betaalt.
  • Vraag niet te veel krediet aan. Een paar vragen per jaar is acceptabel, maar te veel kredietaanvragen in een korte tijdsperiode kunnen een deuk in uw kredietscore veroorzaken, omdat u er te gretig of zelfs wanhopig uitziet.
  • Zorg ervoor dat uw openstaande saldi op uw doorlopende kredietrekeningen niet hoger zijn dan 30-35% van uw beschikbare tegoed. Het is leuk om veel krediet te hebben, maar het ziet er niet goed uit als je er echt veel van gebruikt. Houd uw saldo laag. Het toont aan dat u in staat bent om uw rekeningen te betalen.
  • Hebben een lange kredietgeschiedenis van twintig tot dertig jaar. Sorry, maar het is moeilijk om dit deel van het proces te versnellen. Een deel van wat nodig is om een ​​hoge kredietscore te behalen, is het vermogen om krediet over een lange periode te behouden. Een hoge score duidt op een hoog niveau van vertrouwen en dat kan alleen worden verdiend door lange ervaring.
  • Dit lijkt misschien een heleboel dingen om te doen, maar geen van hen is echt heel moeilijk. Het enige dat nodig is om een ​​hoge kredietscore te behalen, is uw rekeningen op tijd te betalen, niet meer krediet aan te vragen dan u nodig heeft, uw kaarten niet te vaak te gebruiken en dit voor een lange tijd te doen. Het lijkt misschien vreemd, maar hoe meer je doet alsof je geen krediet nodig hebt, hoe meer je tot je beschikking hebt.