Kredietschulden vereffenen en de verschillende varianten ervan begrijpen

In onze kredietwereld zijn er twee verschillende soorten leningen die we gebruiken bij het financieren van dingen. Leningen op afbetaling worden beschouwd als leningen op afbetaling omdat u een vooraf bepaald bedrag aan betalingen heeft dat u elke maand op dezelfde datum betaalt totdat de lening is afgelopen. De rente wordt berekend aan het begin van de lening en verdeeld over de betalingen. Dit type krediet wordt gebruikt voor de financiering van grotere zaken zoals auto’s en huizen. Het tweede type wordt doorlopend krediet of kredietlijn genoemd. Creditcards en winkelrekeningen zijn goede voorbeelden van doorlopend krediet. De meeste mensen herkennen creditcards niet als leningen, maar dat zijn ze wel.

Wanneer u iets koopt zonder daarvoor geld te hebben, en een belofte doet om in de loop van de tijd te betalen, wordt het nog steeds als een lening beschouwd, of het nu een creditcard is of een lening op afbetaling. Het verschil met een doorlopend krediet is dat je een kredietlimiet op je lening hebt gezet en je aankopen op verschillende tijdstippen kunnen worden gekocht in plaats van één grote aankoop met een lening op afbetaling. Als u het verschil tussen deze twee kent, kan dit u helpen als u ooit uw kredietschuld moet vereffenen.

U kunt kredietschulden meestal buiten de rechtbank vereffenen en zonder dat u ooit een advocaat hoeft in te huren om u te helpen. Bij doorlopend krediet wordt er anders omgegaan met incasso’s dan bij bruiklenen. Als het gaat om het incasseren van leningen die nooit zijn beveiligd, nemen verzamelaars hun toevlucht tot vervelende tactieken om u ertoe te brengen ze te betalen. Ook al zijn er regels en voorschriften voor het incasseren van rekeningen en hun praktijken, ze volgen deze niet altijd. De meerderheid van alle incassobureaus zal u nooit vertellen dat u het recht heeft om uw rekening te vereffenen wanneer deze een tijdlang onbetaald is gebleven. Bill verzamelaars kopen uw onbetaalde schuld van iemand anders. Deze verzamelaars kopen ze voor een fractie van wat ze kosten en het resterende saldo bij de oorspronkelijke geldschieter wordt afgeschreven. Vervolgens zullen incassobureaus proberen het volledige bedrag van uw factuur van u te innen.

Ze vertellen je nooit dat het al een keer is afgeschreven. Want hoe meer geld ze van je kunnen verzamelen, hoe meer winst ze zullen maken. Bij een lening op afbetaling wordt er op een andere manier getracht te incasseren. Kredietverstrekkers zijn niet zo bedreigend omdat ze weten dat de koopwaar die je hebt gekocht of het onderpand dat voor deze lening is verstrekt, kan worden geveild om de lening terug te betalen. Zij zullen eerst proberen telefonisch of per mail contact met u op te nemen en als er van uw kant niets wordt gedaan, starten zij de procedure voor terugneming van die activa. Zodra deze activa zijn geveild, kunt u deze schuld nog steeds verschuldigd zijn als deze voor minder is gekocht dan wat verschuldigd was. Wanneer dit gebeurt, zullen kredietverstrekkers proberen de rest van de rekening met u te vereffenen.

Er is niet veel verschil als het gaat om het vereffenen van kredietschuld met een van deze soorten rekeningen. Alle kredietverstrekkers willen dat er voor een onbetaald saldo wordt gezorgd en zijn bereid deze te vereffenen om ze op te lossen. Hoewel er waarschijnlijk al is gemeld dat u een slechte kredietgeschiedenis heeft, is er een betere opmerking. U kunt uw kredietschuld vereffenen voor een fractie van de oorspronkelijke kosten en dan beginnen met het herstellen van uw krediet voor een betere toekomst.