Kredietrapport – Hoe een kredietrapport van Equifax te verkrijgen?

Als persoon die eerder een creditcard, lening of hypotheek heeft aangevraagd, weet u zeker dat het kredietrapport en de kredietscore een zeer belangrijke rol spelen. Met een lage kredietscore of een kredietscore van minder dan 620, moet u hogere tarieven en vergoedingen betalen om een ​​lening te krijgen. Bovendien wordt u met een lage kredietscore gezien als een lener met een hoog risico die zijn rekeningen of zijn leningen niet op tijd betaalt.

Je moet er rekening mee houden dat schuldeisers of geldschieters dit ook doen om geld te verdienen. En ze investeren geld dat u kunt lenen. Ze moeten ervoor zorgen dat hun investering met rente wordt terugverdiend. Als u een goede betaler bent, zullen zij er zeker van zijn dat u dit kunt doen.

Kortom, er zijn drie kredietinformatiebureaus bij wie ze uw krediet aanvragen. Een van deze bureaus of bedrijven is Equifax. Dit specifieke kredietrapporteringsbedrijf is een van de meest vertrouwde in de natie en het is ook een van de meest gebruikte kredietrapportagebedrijven door kredietverstrekkers of schuldeisers. Als u een kopie van uw credit score wilt ontvangen, zult u blij zijn te weten dat Equifax deze voor u kan verstrekken. U wilt echter misschien weten dat het verkrijgen van een kredietrapport van Equifax niet helemaal gratis is. U moet een kleine vergoeding betalen om een ​​kopie van het rapport te krijgen.

Maar u moet ook weten dat consumenten, zoals uzelf, gratis een rapport van Equifax kunnen krijgen. In principe hebben mensen recht op één gratis kredietrapport per jaar of in een periode van 12 maanden. Na het verkrijgen van uw kredietrapport en u wilt er nog een krijgen, kunt u nog 12 maanden wachten, of u kunt het tegen een kleine vergoeding verkrijgen. U moet onthouden dat het verkrijgen van een kredietrapport uw recht is en dat dit op geen enkele manier uw kredietscore zal beïnvloeden. CRA’s zoals Equifax kunnen zelfs een geschatte score gebruiken om u uw algemene risiconiveau te geven als het gaat om het lenen van geld.

Het is dus erg belangrijk dat u uw rekeningen altijd en op tijd betaalt. Door dit te doen, kunt u er zeker van zijn dat u zowel een goed kredietrapport als een goede kredietscore kunt hebben.

Dus waarom zou u de moeite nemen om naar uw credit score te kijken als u er zo zeker van bent dat u een goede credit score heeft? U moet rekening houden met het feit dat er enkele fouten in uw kredietrapport kunnen staan, die de verhoging van uw kredietscore kunnen belemmeren. Door uw kredietrapport te verkrijgen, kunt u weten of er onjuiste gegevens in uw rapport staan. Als u in uw kredietrapport iets onnauwkeurig of onjuist vindt, kunt u het aanvechten of betwisten.

Het enige wat u hoeft te doen is een brief te schrijven over de onjuistheid van de gegevens en deze naar Equifax te sturen. U moet ook een document meesturen waaruit blijkt dat de gegevens onjuist zijn. Door dit te doen, kunt u uw kredietrapport verbeteren en uw score verhogen.