Kosten per gefinancierde lening – Een bedrijfsboek opbouwen

Er zijn veel essentiële statistieken waarmee rekening moet worden gehouden wanneer wordt bepaald hoe waardevolle marketingdollars worden uitgegeven. De aanvaardbare kosten per gefinancierde lening variëren afhankelijk van waar een persoon in het organigram staat en hoeveel belanghebbende hij is bij de groei van het bedrijf op lange termijn. Succesvolle leadgeneratiebedrijven zijn zich hiervan bewust en om deze reden zijn hun producten ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende segmenten van de professionele hypotheekpopulatie.

Een hypotheekbankier zal proberen het volume te vergroten en kan kleinere marges tolereren. Hij ziet onmiddellijk het voordeel van een groter algemeen leadvolume. Een kostprijs per gefinancierde lening van $ 400 tot $ 700 per gefinancierde lening is acceptabel en zeer winstgevend, omdat de bank op meer dan één manier inkomsten zal halen uit de verstrekte lening.

Er zijn een aantal verschillende manieren om een ​​omgekeerde hypotheek op de markt te brengen. Ze vallen echter in twee basiscategorieën: 1.) Wachten op een gekwalificeerde senior huiseigenaar om bij u langs te komen en het product bij u aan te vragen of 2.) Breng de doelgroep op een duidelijke en informatieve manier op de markt en laat hen weten wat de product beschikbaar is.

Wachten op kantoor op warme verwijzingen: laagste kosten per gefinancierde lening
Het gemakkelijkste is om te vertrouwen op warme verwijzingen van eerdere klanten. In de sector van omgekeerde hypotheken zou dit neerkomen op gewoon wachten op iemand die eerder een omgekeerde hypotheek heeft gehad om naar een vriend of familielid te gaan en de deugden van de FHA HECM of private equity-lening die hij onlangs heeft ontvangen, te prijzen.

Idealiter hebben ze uitstekende opmerkingen over het bedrijf dat de lening heeft verstrekt en over de voordelen van de lening zelf. In dit scenario zijn de kosten per gefinancierde lening bijna nul en is de aan de lening gekoppelde winstmarge hoog. Het nadeel van volledig afhankelijk te zijn van dit soort warme verwijzingen, met name voor op groei gerichte bedrijven, is gemakkelijk te zien.

Ten eerste hebben senior huiseigenaren de neiging om financiële zaken privé te houden en mogen ze financiële zaken niet openlijk bespreken. Ten tweede wordt voor veel senioren hun persoonlijke netwerk van vertrouwde mensen kleiner in plaats van elk jaar groter te worden. Derde omgekeerde hypotheken zijn al tientallen jaren beschikbaar in de een of andere vorm en voorafgaand aan de enorme stijgingen van de woningwaarde in verband met de vastgoedzeepbel, die de lening-naar-waarde van veel eigendommen aanzienlijk verminderde en het beschikbare eigen vermogen verhoogde, waren er maar heel weinig leningen werden gedaan toen dit het primaire communicatiemiddel was.

Een snel bezoek aan de FHA-website of een overzicht van de statistieken van jaar tot jaar laat zien dat dit onmiskenbaar is.

Marketingprogramma’s: op groei gerichte verwijzingen
Op groei gerichte bedrijven, met name die met een exitstrategie die inhoudt dat ze worden uitgekocht door een groter bedrijf of een grotere groep investeerders, hebben meer nodig dan alleen inloop om hun bedrijf op te bouwen. Zelfs grote banken en financiële instellingen verkopen veel in de gemeenschappen die hun agenten bedienen.

Iedereen die bekend is met de sector van omgekeerde hypotheken, begrijpt dat de uiteindelijke verkoop van de bedrijfseenheid of de portefeuille een belangrijk kenmerk van bedrijfsplannen is. De door Home Equity Conversion Mortgage en Fannie Mae Homekeeper ontwikkelde portefeuilles hebben een waarde op de effectenmarkt die groter is dan die van veel traditionele hypotheekproducten, omdat de lening zelf door de overheid is verzekerd ter bescherming van de geldschieter en de huiseigenaar.

Marketing vertegenwoordigt een zakelijke uitgave en zolang de geretourneerde inkomsten de contante uitgaven of kredietverplichting overschrijden, is het resultaat positief. Marketing is een van de belangrijkste componenten van elk succesvol bedrijf en marketing heeft een aanzienlijke invloed op het vermogen van het verkooppersoneel om te presteren.

Bedrijven met dagelijks 15 of meer agenten die omgekeerde hypotheken verstrekken, moeten ervoor zorgen dat hun agenten consistent worden voorzien van een gestage stroom van leads om op te volgen en zullen prognoses moeten maken met betrekking tot toekomstige prestaties van hun verkoopteam. Een sales force zonder leads is gedoemd te mislukken. Een verkoopteam met leads heeft een kans. En een bedrijf met lage kosten per gefinancierde lening is winstgevender.

Getargete staten zijn van invloed op de kosten per gefinancierde lening:
Alle staten zijn niet gelijk gemaakt als het gaat om omgekeerde hypotheken. Staten, zoals North Carolina, hebben veel minder concurrentie, terwijl Californië, dat de meeste omgekeerde hypotheektransacties heeft gehad, de meeste concurrentie heeft. De recente veranderingen in de traditionele hypotheekmarkt en in afwachting van financiële crises die de Federal Reserve probeert af te wenden, hebben veel van de staten met een hoog volume erg moeilijk gemaakt om in te werken, vanwege substantiële veranderingen in de getaxeerde waarde van onroerend goed.

De uitdagingen waarmee de makelaars en kredietverstrekkers worden geconfronteerd, worden ook geconfronteerd met de bedrijven voor het genereren van leads die ze gebruiken en de prijzen worden dienovereenkomstig vastgesteld. Een lead in North Carolina of Georgia zal kosten met zich meebrengen, omdat de marketingfirma’s lagere uitgaven zullen moeten doen om het type leadproduct te produceren dat de klant nodig heeft. De leads in Californië of Maryland daarentegen zullen meer marketinginspanningen vergen om te produceren. In Californië kunnen de kosten per gefinancierde lening gemakkelijk $ 800 zijn, in tegenstelling tot North Carolina of Idaho, waar de kosten per gefinancierde lening zo laag kunnen zijn als $ 400.

Als uw bedrijf de mogelijkheid heeft om tegelijkertijd in meerdere staten te werken, is het een goed idee om de marketinguitgaven over de staten te spreiden op een manier die de totale kosten van uw hoofdprogramma in evenwicht houdt met bekende factoren, zoals: Penetratie door markt Omvang, nieuwe marktkansen, gemiddeld beschikbaar eigen vermogen voor in aanmerking komende huiseigenaren, leenlimieten en wettelijke vereisten van de staat.