Korte verkoopinformatie – wat de huiseigenaar moet weten

Laten we eerst definiëren wat dit financiële jargon is voordat we ingaan op meer details over Short Sale Info. Op die manier heb je de fundamentele maar belangrijke feiten en welke alternatieven je zou kunnen nemen.

Wanneer een huiseigenaar van plan is zijn/haar huis te verkopen, en een bedrag wordt aangeboden dat lager is dan zijn/haar onbetaalde hypotheekbedrag.

Dus, bijvoorbeeld, als de beschikbare marktprijs voor uw huis $ 250.000,00 is en u bent de geldschieter $ 300.000,00 schuldig, dan kunt u dit een slecht nieuws of een korte verkoop noemen. En daar zullen de meeste kredietverstrekkers niet blij mee zijn omdat ze niet het volledige bedrag van hun geld terugkrijgen.

Een meer volledige definitie van de National Association of Realtors luidt als volgt: “Een short sale is een verkooptransactie waarbij de hypotheekverstrekker van de verkoper akkoord gaat met een uitbetaling van minder dan het verschuldigde saldo op de lening.”

Als dit soort verkoop geen optie is of uw leven er niet beter op maakt, moet u misschien andere alternatieven overwegen.

Oplossingen voor korte verkoop

Er zijn veel huiseigenaren die hun huis om financiële redenen willen verkopen. Ze verwachten een Short Sale die niet helpt met betrekking tot hun monetaire situatie. Een van de dingen die u kunt doen, is de kredietverstrekker bellen, of het nu een bank of een hypotheekverstrekker is, en de situatie uitleggen. Vraag dan of ze programma’s kunnen aanbieden waarmee je in het huis kunt blijven.

Hoe is dat mogelijk, vraagt ​​u zich misschien af?

– Uw geldschieter kan u een respijtplan toekennen als uw geldsituatie niet permanent is.

– Uw kredietverstrekker of andere instelling kan uw woonkrediet herfinancieren tegen een lagere rente. Je hebt dus lagere maandlasten.

– Sommige kredietverstrekkers zijn sympathieker dan andere en hopelijk krijgt u er een die uw financiële problemen begrijpt door u een herstelbetalingsplan aan te bieden waarvan het belangrijkste doel is om u de hypotheekbetalingen in te laten lopen.

Het belangrijkste is dat u uw geldschieter zo snel mogelijk belt en uw situatie volledig aan hen uitlegt. In veel van dergelijke situaties zullen kredietverstrekkers Short Sale-alternatieven bieden, omdat het een win-winsituatie is voor beide partijen.