Komt u in aanmerking voor een VA-lening?

We weten allemaal dat de meesten van ons een hypotheek nodig hebben om een ​​huis te kopen. We gaan naar een geldschieter en vullen al het benodigde papierwerk in en dan kunnen we het huis kopen en het hypotheekgeld dat ons was geleend in maandelijkse termijnen terugbetalen.

Een VA-lening is dan een hypothecaire lening die wordt gegarandeerd door de Amerikaanse overheid en voor gebruik door Amerikaanse dierenartsen, militaire leden, momenteel dienende leden en geselecteerde overlevende echtgenoten van leden. Veteranen kunnen deze hypotheek vervolgens gebruiken voor de aankoop van een eengezinswoning of een condominium, woningen met meerdere eenheden, gefabriceerde woningen of een nieuwbouwwoning.

Hoewel het het kantoor van Veterans Affairs is dat financieel garant staat voor de leningen die in aanmerking komen en wie de regels bepaalt voor wie in aanmerking komt en wanneer, en de richtlijnen maakt, komt het geld niet echt van de overheid, maar van een kwalificerende geldschieter (bank of andere financiële instelling).

De bedoeling van deze VA-leningen is om een ​​huis te financieren voor servicemedewerkers en hun gezinnen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een aanbetaling zoals u bij andere hypotheken doet. Als je geen aanbetaling hoeft te doen, kan er meer van je geld gaan naar het terugbetalen van de hypotheek en dat is het idee van de lening.

De oorspronkelijke wet werd in 1944, na de Tweede Wereldoorlog, door het Congres aangenomen en sindsdien zijn er meer dan 20 miljoen VA-woningleningen verstrekt. Na enkele wijzigingen in de loop der jaren is de regeling uitgebreid en verhoogd om meer serviceleden in staat te stellen in aanmerking te komen en meer huisvestingsopties voor die leden te bieden.

Als u in aanmerking komt voor een VA-lening, mag u 103,3% financieren zonder particuliere hypotheekverzekering, wat een enorme besparing is ten opzichte van een traditionele hypotheek. U kunt ook 20% krijgen voor een tweede hypotheek en tot $ 6000 voor energiezuinige verbeteringen voor uw huis. Bovendien kan een VA-financieringsvergoeding tussen 0 en 3,3% worden toegevoegd, wederom een ​​stuk beter dan een traditionele hypotheek.

In het leger zijn is geen gemakkelijke baan, en het is fijn om te weten dat als je eenmaal een veteraan bent, er hulp is voor het financieren van je eigendom. Of je nu nog steeds in dienst bent, een trotse dierenarts bent van de echtgenoot van een gevallen held, de overheid heeft je gedekt met extraatjes als het gaat om de financiering van je huis.