Kom uit uw creditcardschuld door uw mentaliteit te veranderen

1: Krijg grip

Naar schatting zullen Amerikanen tijdens de kerstperiode 148 miljard dollar van hun creditcard afschrijven. Uit een nieuwe peiling bleek ook dat een op de vier Britten het gevoel had met schulden te worstelen, aangezien de jaarlijkse renterekening in het VK £ 93 miljard bedroeg

Leun niet achterover en wacht tot de postbode die kaartafschriften aflevert voordat u begint na te denken over hoe u ze gaat betalen. Als je geld moet lenen om je creditcardschulden af ​​te betalen, heb je grote problemen!

U moet ook objectief naar uw schulden kijken, als u tussen de 15-20% van uw maandinkomen aan uw schulden betaalt, dan moet u uw financiën herwaarderen. Als dat cijfer hoger is dan 20%, moet u mogelijk de hulp van een professional inroepen.

Financiële experts zeggen dat het afbetalen van de creditcardschulden van dit jaar bijzonder moeilijk zal zijn met stijgende brandstof- en voedselkosten, gekoppeld aan een dubbele klap van stijgende hypotheekbetalingen en dalende huizenprijzen.

2: Prioriteren

Er zijn veel verschillende soorten schulden die u kunt hebben, zoals persoonlijke leningen en hypotheken. Kaarten zijn misschien wel een van de handigste bronnen van geld, maar het is zeker ook een van de duurste. Kaarttarieven kunnen variëren van 14% tot maar liefst 35%.

Als u zich realiseert dat Card-schulden zo duur zijn, moet u eerst prioriteit geven aan deze schuld. Als u doorgaat met het betalen van de minimale betaling, kan het 30 jaar duren om de schuld af te betalen. Aangezien de meeste hypotheken gebaseerd zijn op een looptijd van 25 jaar, is 30 jaar om een ​​creditcardschuld af te betalen geen verstandig financieel beheer.

Stel uzelf de vraag: zou het geld dat u met uw Card spaart niet beter kunnen worden gebruikt om een ​​vakantie of een nieuwe auto te financieren?

Als u wilt berekenen hoeveel rente u gaat betalen met minimale betalingen, gebruikt u deze rudimentaire maar effectieve methode: neem uw saldo en vermenigvuldig dit met uw APR. Neem dat getal en deel het door 12. Dat is het bedrag dat je aan rente moet betalen

Als u uw creditcardschulden zou kunnen consolideren in een persoonlijke lening met een lage rentevoet, dan zou dit u een hoop geld besparen. Maar zorg ervoor dat u uw creditcards verscheurt of verbergt, want u wilt niet opnieuw in dezelfde situatie terechtkomen.

3: Bekijk de beloningen

Iedereen houdt van cadeautjes of “beloningen”, maar onthoud waarom ze je deze beloningen geven. Creditcardmaatschappijen werken samen met andere aanbieders om alles aan te bieden, van airmiles tot punten om te besteden in een winkel, maar onthoud de reden waarom ze u deze beloningen geven, het is zodat u meer geld uitgeeft!

Als u een saldo op uw Kaart heeft, wegen uw maandelijkse rentekosten ruimschoots op tegen het voordeel van deze beloningen.

Kijk objectief naar de beloningen, als je £ 40.000 of $ 75.000 moet uitgeven om genoeg beloning te verdienen voor een vliegticket dat je zou hebben gekost, zou je £ 800 hebben gekost, het is het echt niet waard.

De moraal van het verhaal is dat beloningskaarten goed kunnen zijn voor mensen die tegoeden volledig afbetalen en voor degenen die de kaart voor zakelijke doeleinden gebruiken, maar als je tegoeden hebt die je moeilijk kunt betalen, blijf er dan uit de buurt.

4: Rol voorzichtig over schulden

Een lening afsluiten met uw huis als zekerheid om uw creditcardschulden af ​​te betalen, kan voor sommige mensen een slimme zet zijn. De lening kan een lagere rente hebben in vergelijking met de verschillende creditcards die u heeft, zodat u veel geld kunt besparen. Maar het is belangrijk dat u rekening houdt met alle mogelijke nadelen van deze optie.

Allereerst, wanneer u stopt met het doen van creditcardbetalingen, zullen de creditcardmaatschappijen niet komen om uw huis van u af te nemen. Als u stopt met het betalen van termijnen van een lening die is beveiligd tegen uw huis, dan is terugneming een risico.

De oplossing is niet je kaartschulden af ​​te lossen met een persoonlijke lening en vervolgens je creditcards te blijven gebruiken. De oplossing is om het onderliggende probleem aan te pakken, namelijk uw bestedingspatroon en veel meer controle over uw budget. De creditcard moet uw laatste redmiddel zijn, niet uw eerste optie.

5: Verander je denken

In wezen zijn creditcards leningen van 30 dagen die volledig moeten worden terugbetaald. Het is een gemak. Geen manier van leven. kaarten zijn geen licentie om te winkelen.

En hoewel steeds meer mensen dit doen, moet u uw hypotheeklasten niet op uw creditcard zetten. Dit zal de problemen die u onderweg zult hebben alleen maar groter maken.