Klok voor studieleningen tikt weg op 1,57 biljoen dollar op verkiezingsdag 2016

De academische zeepbel staat op het punt te barsten, terwijl academici ons in hun oneindige wijsheid vertellen dat ze het beste weten hoe ze onze samenleving en beschaving moeten leiden – vind je dat niet vreemd? Het lijkt erop dat ze hun eigen huis niet op orde hebben, en toch willen dat ons hele land als een gigantische universiteitscampus draait – inderdaad interessant. Diezelfde academici willen ons vertellen hoe we moeten stemmen, rijkdom herverdelen en hoe we moeten denken – nou, ik denk dat hun dag van afrekening om de hoek staat – en ik ben bang dat wat komen gaat niet mooi zal zijn. Nee, ik wil niet degene zijn die zegt; “Ik zei het je toch.” Zeker, er zijn anderen met meer volgers op sociale media die de realiteit van de situatie zien om die klap in je gezicht te verspreiden als de tijd daar is. Oké, laten we praten, zullen we?

40% van de studieleningen is technisch in gebreke (90 dagen achterstallig zonder verder akkoord om betalingen in te halen). Dat is 583 miljard dollar aan achterstallige leningen waarvan we misschien nooit betaling zullen zien. Geloof me als ik je vertel dat de College Loan Bubble is gebarsten en een extreme crisis is. Waarom mag dit doorgaan? Welnu, als het stopt, zal het de academische wereld instorten, een enorm probleem worden voor onze federale regering, meer dan 1/2 biljoen toevoegen aan onze $ 20 biljoen nationale schuld, en de angst veroorzaken van millennials die de Democraten bijna hebben beloofd “Free College For All ” tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

Maar tegen de tijd dat de verkiezingen voorbij zijn, zal de schuld van de studielening 1,57 biljoen dollar bedragen, hoewel de officiële cijfers beweren dat dit slechts 1,2 biljoen dollar was, wat eigenlijk het cijfer was vóór de start van het academisch jaar 2015.

Als u de enorme omvang van het probleem niet ziet, laten we het dan nu over de auto-industrie hebben. Het blijkt dat het aantal wanbetalingen van “Subprime”-autoleningen opnieuw een recordhoogte van 4,5% heeft bereikt. Subprime betekent leningen aan mensen zonder bewijs van betalingscapaciteit of marginale kredietwaardigheid, misschien afkomstig van laag-sociaal-economische kredietnemers. De laatste keer dat dit gebeurde, stortte de auto-industrie in en had een grote reddingsoperatie nodig, en we bereiken nu dezelfde aantallen – en beseffen dat dit slechts 4,5% is en niet 40-50% zoals het probleem met studieleningen.

Al bang? Welnu, het is vandaag Halloween 2016 en dat ben ik, en nee, er zullen geen goede heksen op hun bezems vliegen om de volgende verkiezingen te winnen om hocus pocus te gebruiken om dit probleem te laten verdwijnen – inderdaad, beide presidentskandidaten zijn waarschijnlijk zal het probleem van autoleningen verergeren, evenals het probleem van de schulden van studentenleningen – om nog maar te zwijgen van onze recordbrekende all-time highs op de aandelenmarkt met PE-ratio’s en belangrijke records op de aandelenmarktindices.