Kiezen voor HELOC boven aandelenleningen

Het bezitten van een huis is geweldig met betrekking tot persoonlijke financiën. Men kan gemakkelijk beveiligde leningen verkrijgen door het huis als onderpand te gebruiken. Bovendien zijn gedekte leningen een stuk betaalbaarder dan de ongedekte variant. Degenen die geen hypotheken te betalen hebben, kunnen gemakkelijk gebruik maken van de reguliere beveiligde leningen. Degenen die de hypotheektermijnen nog afbetalen, kunnen van de overwaarde op hun woning gebruik maken van allerlei andere leningen. Wat nog belangrijker is, is dat het tegenwoordig niet meer nodig is om volledig te vertrouwen op leningen voor eigen vermogen. Er zijn andere kredietlijnen waar men gebruik van kan maken.

HELOC of Home Equity Line of Credit is een modus die kan worden gebruikt in plaats van de lening met eigen vermogen. In het geval van HELOC biedt de bank een aantal vermogenscontroles die op verschillende punten kunnen worden gebruikt om een ​​lening aan te gaan, afhankelijk van iemands eigen vermogen. Met deze vermogenscontroles kunnen we doorgaans gebruikmaken van een bepaald goedgekeurd saldo. Het mooie van HELOC is dat we niet verplicht zijn om in één keer een forfaitair bedrag op te nemen. De cheques geven ons de vrijheid om slechts zoveel te trekken als op dat moment nodig is.

Dit betekent ook dat het rentebedrag dat we elke maand betalen varieert afhankelijk van hoeveel we hebben opgenomen. Bovendien zijn de rentetarieven voor kredietlijnen met eigen vermogen variabel. Ze verschillen naargelang de marktsituatie. Het kan dus zijn dat u de ene maand een hogere rente betaalt en de volgende maand een aanzienlijk lagere. Zorg er bij het selecteren van een lening echter voor dat u kiest voor degene die in het algemeen een lagere APR in rekening brengt. Zorg er ook voor dat u erachter komt wat de limiet is op de rente die u moet betalen. Dit tariefplafond is verschillend tussen staten en kredietverstrekkers.

Een HELOC is dus heel anders dan de traditionele lening met eigen vermogen. Terwijl HELOC iemand in staat stelt om gedurende een bepaalde periode variërende leningbedragen voor te schieten, wordt een leningbedrag voor eigen vermogen in één keer voorgeschoten. Net zoals HELOC variabele tarieven heeft, zal een lening met eigen vermogen een vaste rente in rekening brengen. Dit tarief zal niet onderhevig zijn aan ups en downs, afhankelijk van de marktomstandigheden. Wat de terugbetalingsvoorwaarden betreft, omvat een lening met eigen vermogen vaste maandelijkse betalingen over een vaste periode. In HELOC is er meer flexibiliteit. Over het algemeen zijn de twee heel verschillend, en het zou een kwestie van persoonlijke keuze zijn om de een boven de ander te kiezen.