FINANCIEEL.com

Het kopen van buitenlandse aandelen

Het kopen van buitenlandse aandelen

Aankoop van buitenlandse aandelen: een stapsgewijze gids

Jaren geleden was het kopen van buitenlandse aandelen een complex proces. Dankzij de diensten van verschillende brokers op Compareallbrokers.com, is dit proces nu net zo eenvoudig als het online bestellen van een pizza. Het gemak van het kopen en verkopen van bijvoorbeeld Amerikaanse, Japanse of Britse aandelen heeft bijgedragen aan de toenemende populariteit van deze vorm van beleggen.

Effectenbeurzen: Onafhankelijke entiteiten

Het is een misvatting onder veel beginnende beleggers dat de aandelenbeurs van een land een overheidsinstantie is. Hoewel de overheid wetgeving rondom de handel in aandelen reguleert, zijn effectenbeurzen zoals de Amsterdamse effectenbeurs, de New York Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange onafhankelijke ondernemingen. De Amsterdamse effectenbeurs werkt bijvoorbeeld samen met de beurzen van Brussel en Parijs onder de bedrijfsnaam Euronext.

Voordelen van het investeren in buitenlandse aandelen

Het investeren in aandelen die op verschillende internationale beurzen worden verhandeld, biedt het voordeel van risicospreiding. Door uw investeringen over meerdere bedrijven en sectoren te spreiden, kunt u potentiële verliezen compenseren met mogelijke winsten. Bovendien kan de handel in buitenlandse valuta’s, gezien de fluctuerende wisselkoersen, een extra effect hebben op de waarde van uw buitenlandse aandelen.

Hoe brokers wereldwijde beleggingen mogelijk maken

Brokers maken het mogelijk om te handelen op verschillende internationale beurzen. Zo kunt u investeren op de London Stock Exchange in het Verenigd Koninkrijk, de Frankfurt Stock Exchange in Duitsland, de Tokyo Stock Exchange in Japan of de Shanghai Stock Exchange in China.

Hoe u kunt beginnen met beleggen in buitenlandse aandelen

Bent u enthousiast geworden over het beleggen in buitenlandse aandelen na het lezen van deze gids? Gebruik onze vergelijkfunctie om de broker te vinden die het beste bij u past!

Gerelateerde onderwerpen

Aandelen verkopen

Korte termijn beleggen met aandelen

Dividendaandelen, wat zijn dat?

De aandelenkoers, wat is dat?