FINANCIEEL.com

Goedkope aandelen

Goedkope aandelen

Investeren in voordelige aandelen

Als je van plan bent om €1000 te investeren in aandelen, vraag je je misschien af of je beter verschillende aandelen kunt kopen tegen een lage prijs, of je volledige budget kunt inzetten op één of een deel van een aandeel. Wat zal je uiteindelijk het meeste rendement opleveren? Het kan verleidelijk zijn om voor de goedkopere aandelen te kiezen, omdat je het gevoel hebt dat je meer waar voor je geld krijgt. Maar is dat wel zo?

Waarom zijn sommige aandelen goedkoper?

Bij nadere beschouwing zul je merken dat bedrijven hun aandelen niet zonder reden goedkoop aanbieden. Vaak zijn er problemen binnen het bedrijf, zoals een krimpend marktaandeel of schulden. Hoewel er een kans is dat het bedrijf zich herstelt en de aandelen in waarde stijgen, is het risico op een faillissement vaak groter.

Zijn dure aandelen een betere investering?

Dure aandelen zijn vaak te vinden op buitenlandse beurzen, zoals die van Apple of CocaCola. In Europa worden dure aandelen vaak gesplitst, maar in Amerika gebeurt dit niet. De hoge prijs van deze aandelen is vaak een indicatie van de kwaliteit van het bedrijf.

Is het mogelijk om met kleine bedragen te beleggen?

Je kunt beginnen met beleggen, ongeacht je budget. Als je slechts €50 hebt om te investeren, kun je bijvoorbeeld één aandeel van Total kopen. Als je dit aandeel voor een lange periode vasthoudt, kun je het waarschijnlijk met winst verkopen. Hoewel dit een relatief laag risico met zich meebrengt, zal je winst ook laag zijn.

Een andere manier om te beleggen is door Penny stocks te kopen. Deze aandelen kosten meestal maar een paar cent. Met €50 kun je veel aandelen van hetzelfde bedrijf kopen. Als het bedrijf het vervolgens beter gaat doen, kun je op deze manier snel veel geld verdienen. Het risico is hier echter veel hoger, omdat het ook de andere kant op kan gaan. Maar omdat je slechts €50 hebt geïnvesteerd, is je verlies beperkt. Bij het kopen van Penny stocks is het verstandig om te letten op lage transactiekosten vanwege het risico.

Begin met beleggen in aandelen na het vergelijken van brokers

Ben je enthousiast geworden over het beleggen in aandelen na het lezen van dit artikel? Gebruik onze vergelijkfunctie en vind de broker die het beste bij jou past!

Gerelateerde onderwerpen

Aandelen verkopen

Korte termijn beleggen met aandelen

Dividendaandelen, wat zijn dat?

De aandelenkoers, wat is dat?