FINANCIEEL.com

Defensief beleggen

Defensief beleggen

Investeren met een defensieve strategie

Als financieel expert met 10 jaar ervaring kan ik zeggen dat defensief beleggen niet de beste keuze is voor diegenen die op korte termijn veel geld willen verdienen. Deze beleggingsstrategie houdt in dat je weinig risico neemt en je kapitaal voor een lange periode onaangeroerd laat. De voordelen hiervan zijn een stabiel rendement en minder zorgen bij een mogelijke beurscrash.

Risicoarm beleggen: Wat houdt het in?

Ondanks het algemene idee dat beleggen voor risiconemers is, kan men ook geld verdienen zonder grote risico’s te nemen. Risicoarm of defensief beleggen vraagt meer tijd, maar is niet moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in essentiële sectoren zoals medicijnen of energie. Deze sectoren blijven over het algemeen stabiel, zelfs in economisch moeilijke tijden.

Waarom zou je investeren in edelmetalen?

Edelmetalen zoals goud en zilver zijn nog stabieler dan nutsbedrijven. Deze beleggingsproducten hebben bewezen hun waarde te behouden, ongeacht beurscrashes, faillissementen, natuurrampen of inflatie. Hoewel je met edelmetalen geen grote winstmarges kunt bereiken, bieden ze wel bescherming tegen inflatie.

Blijf op de hoogte van financiële actualiteiten

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de financiële actualiteiten. Volg de algemene economische trends en houd de prestaties van je beleggingen in de gaten. Betrouwbare informatie kun je vinden in publicaties, bedrijfsbladen en op het internet. Wees echter kritisch en doe altijd je eigen onderzoek.

Onbekend is onbemind

Laat je niet verleiden om te investeren in een bedrijf of markt enkel omdat het populair is of omdat iemand het je aanraadt. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer alleen in iets dat je echt interesseert en waar je tijd in wilt steken.

Begin met beleggen in aandelen

Ben je enthousiast geworden over het beleggen in aandelen na het lezen van dit artikel? Gebruik dan onze vergelijkfunctie en vind de broker die het best bij jou past!

Gerelateerde onderwerpen

Aandelen verkopen

Korte termijn beleggen met aandelen

Dividendaandelen, wat zijn dat?

De aandelenkoers, wat is dat?

De aandelenbeurs, wat is dat?