Kasvoorschotten van verkopers

Opent voor veel retailers deuren naar de financiële wereld. De branche voor contante voorschotten van kooplieden groeit met een verbazingwekkende snelheid. Deze groei komt doordat traditionele banken niet voldoen aan de behoeften van kleine bedrijven.

Dit product is zeer uniek. Het is een aankoop van een activum, geen lening, dus we moeten specifieke taal gebruiken die consistent is met een aankoop van een activum, zoals het ophaaltarief en de disconteringsvoet in plaats van de rentevoet. Lijkt veel op factoring, maar het is een verkoop die nog niet heeft plaatsgevonden.

Een aanbieder van contante voorschotten geeft verkopers vooraf een forfaitair voorschot. In ruil daarvoor komen handelaren overeen om de hoofdsom en vergoeding terug te betalen, door het bedrijf een overeengekomen percentage van hun creditcardverkopen te geven totdat hun saldo nul is. Dit percentage ligt tussen de 12%-24%. De terugverdientijd is slechts 5-12 maanden.

Handelaren moeten over het algemeen de creditcardverwerker van de provider gebruiken, omdat het voorschot automatisch wordt terugbetaald als een percentage van de opbrengst van elke batch. Een klein aantal handelaars die contant geld vooruitbetalen, vereisen niet dat de handelaar van creditcardverwerker verandert. Dus als dit een probleem zou zijn, vraag het dan aan het bedrijf waarmee u overweegt samen te werken.

Voorschotten in contanten zijn heel anders dan traditionele financieringsprogramma’s. In wezen kopen aanbieders van contante voorschotten van handelaren een klein percentage van toekomstige MasterCard- en Visa-inkomsten, en de handelaar betaalt dit terug als een dagelijks percentage van die inkomsten.

Het verkrijgen van contant geld van traditionele financieringsinstellingen kan voor sommige bedrijven moeilijk zijn, met name winkels, restaurants, franchisenemers of seizoensbedrijven. Deze handelaren maken het meest gebruik van creditcardverwerking, dus programma’s voor het vooruitbetalen van contanten van handelaren bieden een aantal voordelen.

Waarom vinden handelaren het leuk?

Het geld is meestal sneller beschikbaar dan bij traditionele leningen. Deze programma’s zijn vooral aantrekkelijk voor winkeliers en restauranthouders, niet alleen omdat dit soort bedrijven zelden traditionele financiering kunnen krijgen, maar ook vanwege de onmiddellijke liquiditeit.

De meeste aanbieders van contante voorschotten adverteren dat het geld binnen ongeveer 10 dagen beschikbaar kan zijn. In tegenstelling tot een lening met een vast rentepercentage, een maandelijks verschuldigd bedrag en een vaste vervaldatum, wordt bij contante voorschotten van de handelaar het geld terugbetaald wanneer de creditcardvorderingen binnenkomen.

Cash Advance-programma’s voor handelaars zijn cashflowvriendelijk, vooral tijdens seizoensgebonden trage perioden. Traditionele leningen en leases vereisen elke maand een vaste betaling, of het bedrijf nu een verkoop heeft gedaan of niet. Omdat betalingen worden berekend als een percentage van de omzet, zou de afschrijving sneller kunnen zijn als de omzet groeit, maar als de eigenaar een onderbreking of neergang in het bedrijf ervaart, zullen de betalingen lager zijn.

In de meeste gevallen stellen ondernemers geen persoonlijk onderpand en geven ze geen persoonlijke garantie.

Hoe providers geld verdienen

Financieringskosten kunnen sterk verschillen, niet alleen van aanbieder tot aanbieder, maar ook van voorschot tot tegoed. Het financieringsbereik op een voorschot van $ 10.000 kan bijvoorbeeld zo laag zijn als $ 1500 of zo hoog als $ 4.000. Dat is een verschil van 60%.

Er is geen vaste rente; de effectieve rente varieert afhankelijk van het bedrijf. Als de zaken van de handelaar goed lopen en de verkoop stijgt, haalt de voorschotverstrekker het geld eerder op en is de rente vrij hoog. Aangezien er geen tijdslimiet is voor het terugbetalen van de lening, neemt het effectieve jaarlijkse tarief af naarmate de betalingen in de loop van de tijd worden verlengd, hoewel de geldverstrekker doorgaans een vrij korte terugverdientijd voorspelt, meestal minder dan een jaar.

Het lijdt geen twijfel dat de kosten van de handelaar voor dit soort financiering meer zullen bedragen dan een conventionele lening, maar het is vrijwel een uitgemaakte zaak dat een conventionele bank deze handelaar zal weigeren voor hun broodnodige lening.

De handelaren die geïnteresseerd zijn in een programma als dit, kunnen een schetsmatige of verontruste kredietgeschiedenis hebben. Ze hebben zaken als belastingkwesties uit het verleden, een lijst met achterstallige betalingen, incassozaken, pandrechten of vonnissen die een automatische waarschuwing zouden zijn voor een conventionele bank. De sector voor het vooruitbetalen van contanten voor verkopers is geschikt voor bedrijven die geen traditionele financiering kunnen krijgen.

Een risico dat het waard is om te nemen

Er is een risico voor aanbieders van contante voorschotten en een vrij hoog risico (vandaar de hogere kosten voor de handelaar voor het geld), maar ze gebruiken geavanceerde modellen om de toekomstige waarschijnlijke creditcardaankopen te bepalen. Ze bieden ook het geld met relatief korte terugverdientijden om het risico te helpen verminderen.

Hoewel goedkeuring niet zo moeilijk is als voor de meeste bankleningen, zullen maar weinig aanbieders van contante voorschotten nieuwe handelaren goedkeuren zonder een geschiedenis van creditcardtransacties. Nog minder zullen bedragen goedkeuren die groter zijn dan wat handelaren redelijkerwijs kunnen verwachten te verdienen aan creditcardtransacties in een jaar.

De aanbieder van het voorschot in contanten van de handelaar neemt alle risico’s, het risico is hoog, maar aangezien het wordt betaald uit verwachte toekomstige verkopen, is het doorgaans een risico dat het nemen waard is. Seizoensgebonden bedrijven die contant geld nodig hebben om ze door magere seizoenen te loodsen of handelaren die een onverwachte terugval in hun bedrijf hebben (bijvoorbeeld vanwege wegenaanleg, reparaties aan gebouwen of langdurige ziekte), kunnen een voorschot in contanten nodig hebben totdat de zaken weer aantrekken.

Bedrijven die contant geld voorschieten, zeggen echter dat noodlijdende bedrijven niet de enige handelaren zijn die geïnteresseerd zijn in dit soort programma’s. Veel soorten bedrijven worden vaak onvoldoende bediend door traditionele financieringsinstellingen. Neem bijvoorbeeld een restaurant, het kan een zeer succesvol bedrijf zijn, maar een traditionele bank wil tastbare activa zien. Bederfelijk voedsel of gebruikte restaurantapparatuur zal het gewoon niet redden, zelfs als dat restaurant elke avond vol zit.

Er zijn veel voorbeelden van momenten waarop eigenaren van gezonde kleine bedrijven contant geld kunnen gebruiken om hun bedrijf op te bouwen, maar niet de traditionele financiering kunnen krijgen die nodig is. Dit zijn onder meer franchisenemers die hun spaargeld hebben opgebruikt om hun eerste franchise te kopen en een tweede willen openen; handelaren wier concurrenten hun deuren hebben gesloten en de kans hebben om de oude voorraad van hun concurrent te kopen of naar een nieuwe locatie te verhuizen; uitbreidingen; aankopen; of gewoon de wens om snel te handelen bij een waargenomen nieuwe kans.