Kan uw kredietscore terugkomen om u te bijten?

Elke consument begrijpt hoe belangrijk kredietscores zijn voor hun vermogen om grote ticketaankopen te doen. Een behoorlijke kredietscore kan van invloed zijn op de waarschijnlijkheid van een consument om krediet en redelijke rentetarieven te verkrijgen bij het kopen van artikelen zoals voertuigen, huizen en elektronica. Wist u ook dat uw kredietscore van invloed kan zijn op uw premies voor woningverzekeringen?

Kredietscore en verzekeringspremies

Een recent verhaal in de Dallas Morning News toonde aan dat kredietscores de oorzaak zijn van veel stijgingen van de tarieven voor woningverzekeringen. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom kredietscores enig effect hebben op verzekeringspremies; statistieken hebben aangetoond dat personen die krediet misbruiken en lagere scores zien, meer kans hebben om verzekeringsclaims in te dienen. Of de correlatie nu is omdat lage kredietscores erop wijzen dat een persoon minder snel preventieve maatregelen zal nemen tegen verzekerbare verliezen of dat het gewoon toeval is, het verband bestaat en maakt het des te belangrijker om uw kredietwaardigheid te bewaken.

Vier manieren om uw kredietwaardigheid te verbeteren

Of u nu uw kredietwaardigheid wilt verbeteren om uw premies voor woningverzekeringen te verlagen of een verlaagde kredietwaardigheid wilt voorkomen, deze vier stappen zullen u helpen.

1. Betaal uw rekeningen op tijd. De manier waarop u uw rekeningen aan bestaande schuldeisers betaalt, is goed voor 35 procent van de beslissing achter uw credit score. Zorg ervoor dat u uw rekeningen altijd op tijd betaalt, ook als u niet meer kunt betalen dan het minimumbedrag.

2. Verminder uw saldo. Kredietlimieten zijn geen getallen om naar te streven. U moet proberen uw saldo zo ver mogelijk van uw limieten te houden.

3. Houd oude maar ongebruikte accounts open. Hoe meer tijd uw kredietgeschiedenis beslaat, hoe groter uw kansen op een goede score. Sluit geen oude creditcardrekeningen als ze de levensduur van uw krediet verlengen.

4. Bekijk die nieuwe accounttoepassingen. Je score kan omlaag als je ineens veel verschillende creditcards en rekeningen gaat aanvragen. Ruim uw applicaties op en probeer een breed scala aan kredietopties te hebben, zoals leningen, hypotheken en doorlopende rekeningen.

Bespaar geld op opstalverzekering

Probeer deze geldbesparende tips om stijgende tarieven tegen te gaan, of dit nu wordt veroorzaakt door scores of natuurlijke koersevolutie:

• Betaal voor het hele jaar. Door een jaarlijkse premie te betalen in plaats van in termijnen, kunt u besparen op uw totale premie.

• Installeer antidiefstalapparatuur. Hoe minder risico u een verzekeraar loopt, hoe lager uw tarieven zullen zijn.

• Bundel uw polissen. Door meerdere verzekeringen bij één verzekeraar te hebben, kunt u in aanmerking komen voor tariefkortingen.