Kan schuldconsolidatie helpen om mijn FICO-score te verhogen?

Creditcardschuld en doorlopende kosten bepalen 30% van uw FICO-scores. Hoge saldi of, beter gezegd, saldi die dicht bij uw kredietlimiet liggen, kunnen een negatieve invloed hebben op uw persoonlijke kredietscores. Een van de beste manieren om uw kredietwaardigheid te verbeteren, is dus door uitstaande schulden af ​​te lossen. Een schuldconsolidatielening door middel van hypothecaire herfinanciering of een home equity lening (tweede hypotheek) kan u hierbij helpen. Bovendien kunt u mogelijk tot 100% van de rente die u betaalt aftrekken van uw belastingen. Met de nieuwe, strengere faillissementswetten die van kracht zijn, is het consolideren van uw creditcardschuld met een tweede hypotheek of home equity-leningen en andere consumentenschulden een veel betere optie voor schuldverlichting dan faillissement.

De manier waarop schuldconsolidatie uw FICO-kredietscores helpt, niet alleen door ze te verhogen, maar ook door uw schuld-inkomensverhouding te verlagen. Een schuld / inkomensratio is een maatstaf voor financiële stabiliteit die wordt berekend door de maandelijkse minimale schuldbetalingen te delen door het maandelijkse bruto-inkomen. Meestal geldt: hoe lager uw ratio, hoe beter u met schulden omgaat. De enige manieren waarop een lening voor schuldconsolidatie uw FICO-scores kan schaden, is als u te veel vragen krijgt om een ​​lening te kopen, de schulden opnieuw oploopt nadat u de lening hebt gekregen of als u stopt met het op tijd betalen van uw rekeningen. Als u een lening nodig heeft, moet u volgens Fair Isaac and Company (de makers van het FICO-kredietscoresysteem) uw tarief binnen een gerichte periode, zoals 30 dagen, winkelen. FICO-scores maken onderscheid tussen het zoeken naar een enkele lening en het zoeken naar veel nieuwe kredietlijnen, deels door de tijdsduur waarin vragen worden gesteld. Ze gaan verder met te zeggen dat het zoeken naar nieuw krediet gelijk kan staan ​​aan een hoger risico, maar de meeste kredietscores worden niet beïnvloed door meerdere vragen van auto- of hypotheekverstrekkers binnen een korte tijdspanne.

Als u in de verleiding komt om de creditcards te gebruiken die u zojuist hebt afbetaald, knip ze dan in stukken of berg ze op in een kluisje. Maar bewaar twee belangrijke creditcards (American Express, Visa, MasterCard, Discover) en gebruik ze SNEL. Houd uw saldo op 30% van uw kredietlimiet of lager en betaal uw rekeningen op tijd. Het sluiten van doorlopende rekeningen die u hebt betaald, kan uw kredietscores schaden door uw schuld-inkomstenratio te verhogen en uw kredietgeschiedenis er jonger uit te laten zien dan deze in werkelijkheid is. Houd de kredietrekeningen open, maar gebruik de creditcards gewoon niet. Een herfinanciering of tweede hypotheek voor schuldconsolidatie is beschikbaar als een lening met vaste hypotheekrente of een hypotheek met variabele rente (ARM). Informeer bij uw kredietverstrekker welke het beste bij u past.