Kan ik mijn hypotheek met creditcard betalen?

Je weet hoe het soms goed gaat. Goed werk, mooi huis, goede vrienden om mee om te gaan. Het leven is goed en je hebt geen zorgen. Zo was mijn leven, en ik dacht dat het voor altijd zo zou zijn.

Mijn man en ik begonnen ons huwelijksleven samen met een reis naar Mexico. Het was prachtig – zandstranden en oceaanzonsondergangen. We hebben kosten noch moeite gespaard. Waarom zouden we ons zorgen maken over geld, we hadden net een creditcard gekregen om de hele reis te betalen.

We dachten niet dat we ons ooit zorgen zouden hoeven maken over geld, want door te trouwen combineerden we nu twee inkomens. We hadden meer geld dan we wisten wat we ermee moesten doen. Dus deden we wat iedereen doet als er geld rondzweeft. We hebben meer uitgegeven dan we hadden.

We vonden een huis dat perfect was, en toen besloten we mijn auto te vervangen die ouder was dan de heuvels. We aten meestal buiten de deur, omdat ik niet de beste kok was. We gingen naar een chique sportschool, omdat de rest van onze vrienden daar lidmaatschap hadden. We hielden van reizen en gingen de hele tijd op minivakanties.

Ik had niet de leiding over de financiën, dus ging ik er maar vanuit dat mijn nieuwe echtgenoot voor alles zorgde. Wel, hij zorgde ervoor dat de rekeningen betaald werden, maar hij maakte geen goede keuzes als het ging om het lenen van geld.

Zie je, toen waren we allebei dom en onwetend als het ging om zaken als aanpasbare rentetarieven, hypotheekvoorwaarden en financieringskosten. Hoe konden we weten dat we een grote kuil aan het graven waren die ons zou opslokken?

Zo hebben we ongeveer vijf jaar geleefd. Totdat we op een dag een bericht in de post kregen dat onze ballonbetaling op ons huis moest worden betaald. Ik had geen idee. Ik denk dat de hypotheekbemiddelaar ons dit ergens langs de lijn had uitgelegd, maar ik dacht gewoon dat mijn man wist wat er aan de hand was. Ik was opgelucht te horen dat hij een plan had om dit te regelen. We zouden gaan herfinancieren.

Dus namen we contact op met de hypotheekverstrekker en begonnen we met het herfinancieren van onze hypotheek. Het eerste dat ze doen, is uw kredietrapport ophalen. Geen zorgen daar, we hebben niet één keer te laat betaald. Het rapport vermeldde echter al onze rekeningen en hoeveel we daarop verschuldigd waren. Raad eens? Onze verhouding tussen schulden en inkomen verhinderde ons om te herfinancieren. Dit betekent dat we te veel geld schuldig waren en dat de bank ons ​​niet meer zou geven.

Dus wat moesten we doen? Ons huis kwijt? Ja, we moesten hem verkopen, en mijn auto ook. Die dure diners en sportschoollidmaatschappen – weg. Het is maar goed dat we meer van elkaar hielden dan van geld, anders hadden we het niet de hele beproeving volgehouden.

Nu wonen we in een klein appartement met twee slaapkamers. Gelukkig hebben we ons huis kunnen verkopen om verhindering te voorkomen. We hebben geen geld verdiend aan de verkoop van mijn auto, maar we hoeven er in ieder geval geen betaling meer voor te doen. We graven ons langzaam een ​​weg uit die put. Het is niet gemakkelijk, maar we hebben de helft van onze rekeningen afbetaald. Dat is geen geringe prestatie, we waren serieus dom.

Ons doel is om onze schuld binnen vier jaar afbetaald te hebben. Dan gaan we geld opzij zetten voor een nieuw huis. Nu is het echter eng, omdat we ook hebben besloten om een ​​baby te krijgen. Ik weet niet wat de toekomst in petto heeft, maar ik zal ervoor zorgen dat mijn kinderen beseffen hoe slecht het is om creditcards te gebruiken voor wat ze maar willen in het leven. Ik hoop dat ze luisteren.