Kan ik met slecht krediet nog steeds een studielening aanvragen?

Ben je bang dat je aanvraag voor een studielening niet wordt goedgekeurd vanwege je slechte kredietwaardigheid? U hoeft zich geen zorgen meer te maken. Mensen denken dat een slechte kredietwaardigheid het einde van de weg voor hen is. In feite is het nog maar het begin. Ja, je hebt in het verleden fouten gemaakt, maar dit mag je er niet van weerhouden je dromen te verwezenlijken.

Wat is een studielening?

Een studielening is bedoeld om studenten te helpen, hun onderwijsuitgaven te financieren, zoals collegegeld, boeken en andere bedrijfskosten. Het verschil tussen een studiefinanciering en andere leningen is dat deze een lagere rente heeft en dat het aflossingsprogramma wordt uitgesteld terwijl de student nog studeert. Hoe kom ik in aanmerking voor een studielening?

Om in aanmerking te komen voor studiefinanciering of -lening, zal de informatiebeheerder van het studentenonderwijs van uw hogeschool uw geschiktheid verifiëren op basis van verschillende factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

-toon monetaire noodzaak

-een middelbare school diploma of een General Education Development (GED) certificaat hebben

– werken aan een diploma of certificaat in een gekwalificeerd curriculum

-een Amerikaans staatsburger of in aanmerking komende niet-burger zijn -een geldig burgerservicenummer hebben

-aanvaardbare onderwijsverbetering handhaven -attesteren dat u de studielening alleen voor educatieve doeleinden zult gebruiken

Kan ik met een slecht krediet nog steeds een studielening krijgen?

Zoals eerder vermeld, is het hebben van een slecht krediet niet het einde van de weg voor u. Dit mag je niet in de weg staan ​​voor het behalen van een diploma of een goede opleiding. Mogelijk bevindt u zich in die toestand door identiteitsdiefstal, te veel leningen in het verleden of zat u in een financiële crisis waardoor het voor u onpraktisch was om op tijd te betalen. Ja, het is waar dat het hebben van een goede kredietwaardigheid uw kansen op het krijgen van goede rentetarieven voor leningen voor studiefinanciering kan vergroten. Verlies de hoop niet. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je studiefinanciering kunt krijgen, zelfs met een slecht krediet.

Zelfs met een slecht krediet, zijn hier de stappen die u kunt nemen om een ​​lening goedgekeurd te krijgen:

1.Haal een medeondertekenaar. Ongeacht uw slechte kredietwaardigheid, vraag een familielid met een goede kredietgeschiedenis om u te helpen leningen te krijgen.

2. Slik je trots door en bel je lokale bank en andere financiële en particuliere kredietinstellingen. Vertel hen uw toestand. De meeste van hen zullen u lenen, zij het tegen een veel hoger tarief.

3. Vraag een regeling aan om uw lening te combineren die bestaande leningen consolideert terwijl u een nieuwe collegegeldlening aanvraagt. In dit stadium kan uw mede-ondertekenaar u helpen om u goedgekeurd te krijgen voor de lening.

4.Vul het FAFSA-formulier in om te weten of je in aanmerking komt voor de studielening. Vul een federale Perkins-lening of Stafford-leningformulieren in.

a.Federale Perkins-lening – is een op behoeften gebaseerde studielening die wordt aangeboden door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs om Amerikaanse studenten te helpen hun postsecundair onderwijs te subsidiëren.

b. Personeelslening – verstrekt aan in aanmerking komende studenten die zijn ingeschreven bij geaccrediteerde Amerikaanse instellingen om financiële steun te verlenen aan hun opleiding.

Uw credit score zal verbeteren zodra uw terugbetaling begint. Een advies: studeer hard, zodat u een goede baan krijgt en op de lange termijn een goede kredietwaardigheid kunt opbouwen. Succes!