Kan een faillissement helpen voorkomen dat mijn auto wordt teruggenomen?

Volgens The Washington Post; “Een record van 7 miljoen Amerikanen lopen 3 maanden achter met hun autobetalingen” – februari 2019. Die titel zegt het al. Met andere woorden, als u een faillissement aanvraagt ​​en uw autobetalingen hebt gemist, maar u wilt toch uw auto houden, dan bent u niet de enige.

The Credit Union Journal heeft een recent artikel in de editie van mei 2019 met de titel; “Bij het vermijden van subprime autoleningen, mijden kredietverenigingen hun wortels?” Het blijkt dat de wanbetalingen voor autoleningen opnieuw historisch hoog zijn. Dit is een landelijk probleem voor kredietverstrekkers, en niet alleen lokaal hier in Ventura County of Los Angeles County.

Er zijn rechtsmiddelen die u kunt inzetten om te voorkomen dat uw auto wordt teruggenomen. Veel consumenten realiseren zich niet dat u op grond van zowel Hoofdstuk 7 als Hoofdstuk 13 Faillissementswet tijdelijk inbeslagname van de auto door uw geldverstrekker kunt voorkomen. Dit komt omdat tijdens een faillissementsprocedure de rechtbank een “Automatic Stay” uitvaardigt die de geldschieter verbiedt en verhindert om uw auto terug in bezit te nemen. De geldschieter kan de rechtbank vragen de ‘automatische schorsing’ te verwijderen en als de rechtbank akkoord gaat, kan de geldschieter de auto toch in bezit nemen, maar deze tijdelijke schorsing kan alles zijn wat u nodig hebt om de aandacht van de geldschieter te krijgen om met u en uw advocaat aan het werk te gaan. een aangepast afbetalingsplan.

De beste manier om met deze situatie om te gaan, is door contact op te nemen met uw autogeldschieter, en dat kunt u het beste doen via een faillissementsadvocaat, dit weegt zwaarder. Het voorkomt ook dat de geldschieter u probeert te pesten. Uw advocaat kan opnieuw onderhandelen over de voorwaarden en u helpen een nieuwe betalingsstructuur op te zetten, zodat u uw auto in een faillissement kunt houden.

Overweeg als u wilt dat geldschieters auto’s niet echt terug in bezit willen nemen, ze zitten niet in de auto-industrie, ze zitten in de kredietverlening, ze willen gewoon betaald worden, volgens de oorspronkelijke overeenkomst. Als ze beseffen dat dit niet gaat gebeuren, zullen ze hun opties afwegen en overwegen wat het beste voor hen is. Misschien zijn een verlaagde rente, verlaagd saldo of heronderhandelde voorwaarden beter voor de geldschieter dan een teruggenomen gebruikte auto met een lage wederverkoopmarktwaarde als gevolg van slijtage en afschrijvingen. Face it geldschieters willen niet meer geld verliezen dan absoluut noodzakelijk is.

Een ander belangrijk punt dat u moet onthouden; de ‘automatische uitstel van faillissement’ is slechts tijdelijk, en als u niet op tijd heeft betaald, kunt u verwachten dat de geldschieter, zodra uw zaak is gesloten, teruggave van de auto eist, anders nemen ze hem weer in bezit. Houd er ook rekening mee dat het verblijf alleen goed is tijdens de faillissementsprocedure die voor hoofdstuk 7 ongeveer 3 maanden of zo duurt.

Wat is de beste manier om terugneming van auto’s tijdens faillissementsprocedures te voorkomen?

  • Voer de betalingen uit

  • Gemiste betaling inhalen

  • Kom met een afbetalingsplan, vraag de rechtbank om het goed te keuren

  • Blijf in contact met de kredietverstrekker via uw advocaat

  • Vraag om hulp, misschien betaal je alleen rente voor een paar betalingen

  • Heronderhandelen over de autolening

  • Vraag de rechtbank of u uw auto kunt terugkopen voor de reële marktwaarde (Inwisselen van uw auto onder Hoofdstuk 7 Faillissementswet).

  • Vraag uw faillissementsadvocaat naar ‘cramdown’-strategieën in hoofdstuk 13 faillissement

Wat kunt u doen als uw auto vóór de faillissementsdatum wordt teruggenomen?

Vraag uw faillissementsadvocaat om u te helpen met het opstellen van een afbetalingsplan, zodat de geldschieter de gemiste betalingen kan krijgen. Als dit u is overkomen, en als uw auto al in beslag is genomen, wacht dan niet langer. Bel nu uw faillissementsadvocaat! Dat is waarschijnlijk het beste advies van allemaal.

Alles op een rijtje!

U moet uw rechten kennen en de beweegredenen van uw geldschieter begrijpen. U hebt een goede solide faillissementsadvocaat nodig die voor u werkt, iemand die met de lokale geldschieters hier in Ventura en LA County heeft afgerekend. Een advocaat die het snapt en tientallen jaren ervaring heeft. Met de juiste strategie kun je je auto houden, vernedering voorkomen en verlies van je transport voorkomen. We wonen tenslotte in Californië en je hebt een auto nodig.