Zo’n 100.000 extra fietsparkeerplaatsen bij treinstations

By Jernst van Waal

Het ministerie van Infrastructuur, de provincies en de vervoersregio’s zijn van plan om in 2025 rond de stations door heel Nederland 100 duizend fietsenstallingen aan te leggen om het landelijke tekort aan parkeerplaatsen weg te werken. Hiervoor is in totaal 200 miljoen euro gereserveerd.

Nederland heeft al meer dan 500 miljoen fietsparkeerplaatsen bij stations. En hoewel dat veel lijkt, is het echt niet als je bedenkt dat elke Nederlander gemiddeld minstens één fiets heeft en dat ongeveer de helft van de reizigers met de fiets naar het station komt, zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

“We zien dat de Nederlanders nog meer in coronatijd zijn gaan fietsen. Nu werken we nog zoveel mogelijk vanuit huis, maar straks kunnen we ook met de fiets naar het werk. Met deze investering zorgen we ervoor dat jij weer weg kunt. je fiets op het station, zodat je je reis gemakkelijk kunt vervolgen met de trein, bus, deelauto of metro ”, zei ze.

Alle provincies en vervoersregio’s zijn uitgenodigd om plannen voor fietsparkeren in te dienen. Van Veldhvoen selecteerde 63 plannen – 46 om direct aan de slag te gaan, en 17 waarin een studie voor het beste ontwerp werd gelanceerd. Prioriteit werd gegeven aan parkeervoorzieningen gelegen op stations die knooppunten van het openbaar vervoer zijn of waar de komende jaren veel extra woningen worden gebouwd.

Innovatie was ook een selectiecriterium. Een deel van de plannen omvat robotliften die de fiets gaan parkeren en reizigers kunnen direct naar hun volgende vervoermiddel. Ook is er aandacht voor een efficiënter ontwerp met meer ruimte voor verschillende soorten fietsen, zoals bakfietsen of elektrische fietsen die op de parkeerplaats een oplader nodig hebben.

Het ministerie draagt ​​maximaal 40 procent bij aan de kosten van dit project. Volgens het klimaatakkoord is in totaal 75 miljoen euro beschikbaar voor regionale plannen. Dat brengt de totale investering op ongeveer 200 miljoen euro.

De vervoersregio’s werken de komende tijd samen met spoorbeheerder ProRail hun plannen verder uit.