Zelfrijdende elektrische raceauto Eindhoven wint Formula Student competitie

By Jernst van Waal

Eindhovense studenten hebben het eindklassement van de Formula Student competitie gewonnen met hun zelfrijdende elektrische raceauto op het Formule 1-circuit in Barcelona, ​​meldt hun universiteit. De auto van University Racing Eindhoven eindigde in zes van de zeven disciplines in de top drie.

Maandagmiddag was de uitslag definitief. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya namen TU Eindhoven-studenten het op tegen teams van universiteiten uit verschillende landen. De studententeams uit Barcelona zelf en Lissabon eindigden op de tweede en derde plaats. Het Eindhovense team won een bedrag van 1.000 euro.

Het deel “uithoudingsvermogen” ging niet door voor alle zeven teams. Niemand wist de tien ronden van zo’n 300 meter af te leggen. “Ik ben teleurgesteld. Tijdens de testdagen heeft onze racewagen die ronden gereden”, zei het team slanker. Dat komt volgens hem door de omstandigheden in Barcelona.

Andere disciplines waren onder meer snelheid en acceleratie in bochten. De deelnemers moesten ook een businessmodel ontwikkelen voor hun ontwerp.

Met rapportage door ANP