FINANCIEEL.com

Xavi Simons verlaat PSV om naar Paris Saint Germain te gaan

Xavi Simons verlaat PSV om naar Paris Saint Germain te gaan

PSV kreeg zondag een klap te verwerken toen bekend werd dat Xavi Simons de club zal verlaten om terug te keren naar zijn oude club Paris Saint Germain. Simons had een ontsnappingsclausule in zijn contract voor slechts zes miljoen euro, wat de vergoeding zal zijn die door PSG wordt betaald. De middenvelder verliet het trainingskamp van PSV in Oostenrijk voor een medische keuring voor de Franse kampioen.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano wordt Simons komend seizoen uitgeleend aan een andere club als Kylian Mbappé en Neymar bij de Franse kampioen blijven. Als een van hen vertrekt, speelt Simons komend seizoen voor PSG.

Simons verliet afgelopen zomer PSG om zich bij de Eindhovense club te voegen en tekende een contract tot 2027. De 20-jarige scoorde 19 doelpunten in de Eredivisie, waarmee hij de gezamenlijke topscorer van de competitie werd en de titel deelde met Anastasios Douvikas van FC Utrecht.

De nieuwe PSV-manager Peter Bosz en sportief directeur Earnest Stewart probeerden Simons te overtuigen om te blijven. “Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik hem in de selectie wil”, zei Bosz eerder. “Ik weet dat hij hier gelukkig is en hij genoot van het gesprek. Xavi zal uiteindelijk zelf de beslissing moeten nemen.”

PSV won vorig seizoen de KNVB Beker en eindigde als tweede. Simons voegt zich bij een ploeg van PSG die acht van de vorige tien Ligue 1-titels heeft gewonnen. FC Barcelona-legende Luis Enrique is de nieuw aangestelde manager van de Franse club.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert