FINANCIEEL.com

Wildeburg festival en vele andere evenementen afgelast wegens slecht weer

Wildeburg festival en vele andere evenementen afgelast wegens slecht weer

Het festival Wildeburg is op de laatste festivaldag afgelast vanwege de verwachte storm, net als het festival Awakenings en Bospop. Dat is in overleg met de hulpdiensten besloten, meldt de organisatie. Campers op het festival in Kraggenburg, nabij Emmeloord in het noorden van Flevoland, wordt verzocht het gebied te verlaten. Bezoekers met een zondagsticket kunnen het terrein niet meer betreden.

Het festival nam de beslissing niet lichtvaardig. “Onze belangrijkste prioriteit is uw veiligheid, en met de huidige weersvoorspelling kan dit niet worden gegarandeerd”, aldus een verklaring op de website van het festival.

Naast grote festivals nemen ook veel kleinere evenementen in het oosten van het land maatregelen tegen de storm die het KNMI voorspelt. Zo gingen de optredens van Susan & Freek op zondagmiddag op het openluchtpodium in Nijmegen niet door, evenals de tweede dag van Het Grote Kinderfeest in Arnhem. Het Grote Kinderfeest wordt georganiseerd door de moslimgemeenschap in Arnhem. Er werden ongeveer 10.000 bezoekers verwacht.

Verder eindigt in Hummelo in de Achterhoek om 15.00 uur het festival Vive la France. Ook twee concerten van de brassband Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaan niet door. Daarnaast eindigt het openluchttheaterfestival Deventer op Stelten, dat jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Deventer trekt, op zondagmiddag om 14.30 uur.

Vanaf 15.00 uur geldt in Flevoland Code Geel. Het KNMI verwacht enkele onweersbuien, mogelijk met hagel en buien. Ook kan er in korte tijd veel neerslag vallen. In sommige andere provincies, zoals Noord-Brabant en Limburg, geldt op zondagmiddag Code Oranje.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert