Werkgeversvereniging wil tijdens heropeningproeven een einde maken aan de 1,5-meterregel

De werkgeversvereniging VNO-NCW heeft het conciërge kabinet opgeroepen om de sociale afstandsbeperkingen in Nederland die bedrijven dwingen mensen 1,5 meter uit elkaar te houden op te heffen om verspreiding van het SARS-CoV-2 coronavirus te voorkomen. Ze willen dat de regel wordt geschrapt tegen de tijd dat bedrijven, culturele centra, vergaderruimten en evenementen heropenen als onderdeel van het testplan van de regering om geleidelijk te beginnen met het versoepelen van coronavirusmaatregelen, meldde De Telegraaf.

Organisatievoorzitter Ingrid Thijssen was het ermee eens dat vertrouwen op snelle toegangstests voor het coronavirus niet 100% nauwkeurig en betrouwbaar is. Ze is ook van mening dat er enkele risico’s moeten worden genomen, zodat bedrijven ten volle kunnen profiteren van het plan van de regering om heropening mogelijk te maken.

“Als we straks massaal testen op universiteiten, kan nog maar 20 procent van de studenten meedoen. Wat heeft dat voor zin?”, Stelde ze.

Later deze maand zullen experimenten worden uitgevoerd in onder meer musea, festivals en voetbal om te zien of ze veilig kunnen heropenen zonder bij te dragen aan een significante winst aan nieuwe coronavirusinfecties. Bezoekers moeten voorafgaand aan het bijwonen een negatief Covid-19-testcertificaat overleggen.

Ook zou het kabinet werken aan een plan om binnen twee weken caféterrassen en winkels te heropenen. Details daarover zouden dinsdagavond bekend kunnen worden gemaakt.

Vakbond FNV waarschuwde gisteren dat ongeveer 18% van het coronavirus in het land op het werk gebeurt en dat veel werkgevers sinds het begin van de pandemie geen veilige werkomstandigheden aan hun werknemers hebben kunnen bieden.

Plaats een reactie