Warmste Koningsdag ooit, maar niet de heetste 27 april; PM stuurt verjaardagsgroeten

By admin

De temperaturen in De Bilt, Utrecht klommen maandagmiddag op tot 18 graden Celsius, wat het de warmste Koningsdag ooit maakt. Het vorige record dateerde van Koningsdag 2014, meldde Weeronline. Hoewel het vandaag de warmste Koningsdag is, is het niet de warmste 27 april in de Nederlandse geschiedenis.

Dat record staat op 27,3 graden in 2007 – voordat koning Willem-Alexander de troon besteeg.

Premier Mark Rutte feliciteerde koning Willem-Alexander met zijn 53e verjaardag. ‘Ik wens hem een ​​fijne en feestelijke dag met zijn gezin. Net als de rest van Nederland viert hij thuis Koningsdag. Het beste wat we hem kunnen geven, is dat voorbeeld volgen’, zei Rutte op Twitter.

En volgens NS bleken de mensen in Nederland in ieder geval dicht bij huis te blijven. Er waren maandag geen grote drukte op treinen of andere vormen van openbaar vervoer, zei de spoorwegmaatschappij.

Ook de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, wenste de koning een fijne verjaardag. De koninklijke familie zou dit jaar de verjaardag van de koning in Maastricht vieren, maar de festiviteiten moesten worden geannuleerd vanwege beperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Penn-te Strake zei dat ze bedroefd is over alle levens wereldwijd die door deze crisis zijn verwoest, maar ze zegt ook dat Koningsdag Maastricht vandaag niet kan gebeuren.

Tijdens een toespraak eerder op maandag zei de koning dat hij vandaag met zijn gezin graag in Maastricht had willen zijn. Hij bedankte iedereen die hard heeft gewerkt aan het gesloopte evenement.