Warmer dan gemiddelde dagen houden aan dit weekend

By Jernst van Waal

Zaterdag zou een milde, comfortabele dag moeten worden, variërend van 20 graden Celsius in het noordoosten tot 23 graden in Zeeland. De voorspelling was dat de dag vanaf 10 graden zou verbeteren en ’s nachts mistig zou worden, waarbij de mist zou verdwijnen om wat zonnige perioden mogelijk te maken, zei meteorologisch bureau KNMI.

Grote stapelwolken vormen zich in de middag, maar regen was niet waarschijnlijk. Landelijk was de kans op neerslag zo’n tien procent. Een zwakke bries uit het zuidoosten kan aan de kust sterker aanvoelen.

De verwachting was dat zondag de warmste van de volgende dagen zou worden, met in sommige delen tot 22 graden. De rest van de week varieert van 17 tot 20 graden, met gedeeltelijk of overwegend bewolkte dagen. De verwachting was dat het in ieder geval tot en met woensdag droog zou blijven, met donderdag 60 procent kans op regen. Tegen het einde van de week kan ook de wind aan kracht winnen.

De warmer dan gemiddelde dagen zullen in de laatste week van september weer normaal worden. Dat kan hoge temperaturen van rond de 18 graden betekenen, die ’s nachts dalen tot 9 graden.