Warm weekend in het verschiet, temperaturen tot 25 ° C op zondag

By admin

Het bewolkt weer van vandaag zal vanaf donderdag plaatsmaken voor meer zonneschijn. De rest van de week en het weekend liggen de maximumwaarden tussen de 18 en 24 graden, waarna Nederland volgende week zomers weer krijgt met lokaal temperaturen tussen de 25 en 30 graden, verwacht Weeronline.

Woensdag wordt een bewolkte, maar warme dag. De maximumwaarden variëren van ongeveer 20 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuiden en zuidoosten. Vanavond gaan de wolken opklappen, waardoor er op donderdag en vrijdag plaats is voor meer zonnig weer. De maximumwaarden op donderdag liggen tussen 18 en 21 graden. Vrijdag wordt het warmer, met maxima tot 24 graden.

Zaterdag begint zonnig, maar in de loop van de middag trekken de wolken naar binnen. Er is kans op een bui of twee in het noorden en westen, maar de rest van het land blijft droog. De maximumwaarden liggen tussen de 19 en 22 graden.

Op zondag begint een periode met prachtig nazomerweer. De zon schijnt fel, er wordt geen regen verwacht en er staat een matige tot sterke zuidwestenwind die warme lucht Nederland binnen brengt. De maximumwaarden liggen tussen 21 graden in het noorden en 25 graden in het zuiden.

Volgende week zullen thermometers nog hoger klimmen en dinsdag 30 graden lokaal bereiken, aldus Weeronline.