FINANCIEEL.com

Vruchtbaarheidsuitkeringen: multinationals dekken de kosten van Nederlandse werknemers voor het invriezen van eicellen, IVF

Vruchtbaarheidsuitkeringen: multinationals dekken de kosten van Nederlandse werknemers voor het invriezen van eicellen, IVF

Zeker zeven grote internationale bedrijven bieden ‘vruchtbaarheidsvoordelen’ aan hun werknemers in Nederland. Dat betekent dat ze eicelbevriezing, de aanschaf van donorsperma, extra IVF-rondes of de kosten van draagmoederschap en adoptie vergoeden, meldt Nieuwsuur na rondvraag bij de bedrijven.

De betrokken bedrijven zijn McKinsey, Hubspot, LinkedIn, Uber, Salesforce, SurveyMonkey en Google. Vruchtbaarheidsbehandelingen in de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn relatief gebruikelijk in de Verenigde Staten, maar volgens het programma nieuw voor Nederland. Hier krijgen stellen met onvruchtbaarheid een groot deel van de behandelkosten vergoed vanuit de basisverzekering. Maar het invriezen van eicellen, extra IVF-pogingen en de kosten van donorsperma zijn wel voor eigen rekening.

“Ik begrijp het binnen de Amerikaanse context”, zegt Mara Yerkes, hoogleraar sociaal beleid aan de Universiteit Utrecht die werk en gezin studeert, tegen Nieuwsuur. “Daar zie je dat de overheid weinig biedt als het gaat om werk en gezin en dat werknemers vaak een zorgverzekering hebben via het bedrijf waar ze werken. Voor de Nederlandse context is dit echt een nieuw fenomeen.”

Critici van arbeidsvoorwaarden met betrekking tot vruchtbaarheid maken zich vooral zorgen over de vergoeding van het invriezen van eicellen. Dat zou een bedrijfscultuur kunnen bevorderen waarin vrouwen zich onder druk gezet voelen om het moederschap uit te stellen. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat vooral bedrijven waar werknemers druk ervaren om heel hard te werken en geen tijd vrij te nemen voor hun gezin dit soort arbeidsvoorwaarden aanbieden, zegt Lucy van de Wiel, universitair docent aan King’s College London en auteur van het boek Vruchtbaarheid bevriezenvertelde het programma.

Yerkes en Van de Wiel benadrukten beiden het belang van het waken voor mogelijke nadelige gevolgen van dit soort arbeidsvoorwaarden. “We zien eigenlijk al jaren dat de grens tussen werk en privé vervaagt. Dit rekt het enorm uit. Het lijkt zo vrijblijvend, maar er is altijd een afhankelijkheidsrelatie tussen werknemer en werkgever. Dit fenomeen versterkt dat,” zei Yerkes.

Het enige bedrijf dat bereid was te reageren op hun arbeidsvoorwaarden tegenover Nieuwsuur was IT-bedrijf Salesforce. Nikki Brouwer, de HR-manager voor de Benelux, zei dat het bedrijf vruchtbaarheidsvoordelen biedt omdat het geeft om het welzijn van zijn werknemers.

Brouwer benadrukte dat de arbeiders niets hoeven te doen in ruil voor de uitkering. “We vragen medewerkers niet om nog minimaal 24 maanden bij Salesforce te werken om dit te kunnen of mogen doen. Daar staan ​​geen voorwaarden tegenover.” Ze voegde eraan toe dat er geen druk is op werknemers om het ouderschap uit te stellen. “Ook bieden we voordelen die ouders ondersteunen bij het krijgen van kinderen, zoals zes maanden ouderschapsverlof voor zowel vader als moeder.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert