Site pictogram Financieel.com

Voor het eerst sinds 25 maart minder dan 800 gevallen van Covid-19 op de ICU

Op donderdag werden 783 mensen uit Nederland behandeld op intensive care-afdelingen voor luchtwegaandoeningen Covid-19. Nederland ziet al bijna drie opeenvolgende weken een dagelijkse afname van het aantal ICU-patiënten voor de coronavirusziekte, waaronder een afname van 21 patiënten in vergelijking met woensdag.

Patiëntencoördinatiebureau LCPS zei dat 754 in Nederlandse ziekenhuizen werden behandeld en 29 in Duitsland. Nog eens 432 patiënten zonder Covid-19 werden behandeld op de Nederlandse intensive care-instellingen.

Het herstelpercentage op de ICU overtreft ook gevallen met een fatale afloop, volgens gegevens van de non-profit intensive care-organisatie NICE. De organisatie zei dat van begin dinsdag tot eind donderdagmiddag 26 mensen uit een ziekenhuis zijn ontslagen, vergeleken met 11 doden. Nog eens 21 werden overgebracht van de ICU naar een andere ziekenhuisafdeling.

Sinds eind februari hebben de intensive care-afdelingen bijna 2.800 patiënten met Covid-19 opgenomen. Ongeveer 700 van hen stierven en 650 werden nog steeds opgevangen in een andere wijk. De non-profitgroep zei dat er 630 zijn ontslagen.

Mobiele versie afsluiten