Volgende leeftijdsgroep die in aanmerking komt voor covid-vaccin: mensen geboren in 1949, 1950, 1951

De volgende leeftijdsgroep komt nu in aanmerking voor een coronavirusvaccin in Nederland. Mensen geboren in 1949, 1950 en 1951 kunnen vanaf zaterdag online een injectie-afspraak maken. Binnenkort krijgen ze thuis een brief met de uitnodiging. Het gaat om meer dan 500.000 mensen die het vaccin van Pfizer en BioNTech zullen krijgen. Hiervoor kunnen zij terecht bij één van de meer dan tachtig gemeentelijke vaccinatielocaties van de GGD’en.

De koepelorganisatie GGD GHOR Nederland roept mensen op om zoveel mogelijk online afspraken te maken. “Naarmate er de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, zal de vaccinatiegraad toenemen. Om de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel te laten verlopen, is het maken van online afspraken onmisbaar ”, aldus de organisatie.

De gemeentelijke gezondheidscentra en huisartsen hebben vorige week bijna een half miljoen mensen ingeënt. In mei zullen meer dan een miljoen mensen per week moeten worden ingeënt. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is van plan om in juli elke volwassene die een vaccin wil krijgen, in ieder geval de eerste injectie te geven.

Plaats een reactie