FINANCIEEL.com

Vlucht naar Amsterdam omgeleid vanwege boze business class-passagier die geen maaltijdkeuze mocht maken

Vlucht naar Amsterdam omgeleid vanwege boze business class-passagier die geen maaltijdkeuze mocht maken

Een vlucht van United Airlines van Houston naar Amsterdam moest maandag een ongeplande landing maken in Chicago vanwege een onhandelbare passagier. Dat meldt luchtvaartinsider JonNYC op Twitteren, was de businessclass-passagier woedend omdat hun maaltijdkeuze niet beschikbaar was. Volgens de insider was de passagier ook dronken.

JonNYC plaatste interne berichten van United Airlines waaruit bleek dat de vlucht een “verstorende” passagier aan boord had en rapporteerde een dreigingsniveau één – het laagste dreigingsniveau. “Maar naar mijn mening moest deze persoon buitengewoon storend zijn om het op deze manier aan te pakken”, merkte de insider op.

Flightradar24 meldde dat de vlucht werd omgeleid naar Chicago, waar het de luchthaven van O’Hare moest omcirkelen om brandstof op te gebruiken om licht genoeg te zijn om te landen. Het vliegtuig bevond zich ongeveer twee uur na de vlucht in het luchtruim van Chicago, wat doorgaans ongeveer 9,5 uur duurt.

United Airlines vertelde The Guardian dat de vlucht van George Bush International Airport in Houston is omgeleid naar O’Hare International Airport in Chicago en veilig is geland “na een storing van de passagiers”. De politie begeleidde de passagier uit het vliegtuig. “Het vliegtuig is daarna doorgevlogen naar Amsterdam.”

Schiphol Airport meldde dat de vlucht iets meer dan drie uur later landde dan gepland.

Het is onduidelijk welke afwezige maaltijdkeuze de woedende passagier precies van streek maakte. Volgens The Guardian krijgen Business Class-passagiers van United Airlines doorgaans een volledige driegangenmaaltijd en meer eten tijdens de vlucht.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert