Vier gewond bij aanvaring met veerboot en vrachtschip in Amsterdam

Een vrachtschip en een veerboot kwamen in aanvaring op het IJ in Amsterdam, waarbij vier gewonden vielen. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde vrijdag rond 19.00 uur.

De veerboot was onderweg naar Amsterdam Centraal toen hij door een vrachtschip aan de kant werd geraakt. Regionale omroep AT5 sprak met een passagier die op de veerboot zat. “Ineens komt het vrachtschip binnen zeilen”, zegt de 34-jarige Jan Swienink. ‘Ik keek naar het dek en iedereen begon te schreeuwen. Veel mensen vielen tussen de fietsen. Het was echt intens. “

Een getuige die het ongeluk vanaf de wal observeerde, vertelde AT5 dat vlak voor de aanvaring een rondvaartboot zonder licht in het gebied voer. “Het kan zijn dat de schipper van de veerboot erop gefocust was en daarom het vrachtschip over het hoofd zag.”

Volgens een passagier hadden twee mensen hoofdwonden. Andere passagiers op het schip hielpen de slachtoffers. “Iedereen was in shock en sloeg op de benen.”

Swienink schat dat er tussen de 40 en 50 mensen op de veerboot zaten. Ondanks de schade wist de boot aan te komen op Amsterdam Centraal Station, waar de slachtoffers werden opgevangen.

De politie onderzoekt of er mogelijk een derde schip bij het ongeval betrokken is geweest.

Plaats een reactie