Vier arrestaties in NL gekoppeld aan Europa’s grootste meth-buste

By admin

Vier mensen zijn dinsdag gearresteerd in verband met 2500 kilogram methamfetamine dat vorig jaar in een magazijn in Rotterdam is gevonden – de grootste meth-buste in Europa tot nu toe. De verdachten zijn ook gekoppeld aan een crystal meth-laboratorium in Wateringen en Den Haag, aldus de politie in een verklaring.

De 2.500 kilo meth is in juni 2019 gevonden in een Rotterdamse loods, na uitgebreid onderzoek. De politie zag dat de binnenkant van het pakhuis kleiner was dan de buitenkant en ontdekte toen een verborgen ruimte. De gevonden meth had een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. De drugs zijn vernietigd.

Nader onderzoek bracht de politie naar een magazijn in Utrecht, waar ze 17.500 liter chemicaliën vonden die werden gebruikt om cocaïne te wassen en synthetische drugs te produceren. Rechercheurs vonden ook uitgeholde stenen, die volgens hen werden gebruikt om verdovende middelen te smokkelen. Het pand is kort nadat de politie het heeft doorzocht in brand gestoken, vermoedelijk door de betrokken criminele organisatie, aldus de politie.

Dinsdag arresteerde de politie bij dit onderzoek een 39-jarige vrouw en drie mannen tussen de 30 en 33 jaar. Huizen in Den Haag en Rotterdam werden doorzocht en de politie nam telefoons en andere datadragers in beslag. De verdachten worden vastgehouden voor verhoor en worden donderdag voorgeleid.

Het onderzoek loopt en er zullen mogelijk meer arrestaties volgen, aldus de politie.