Video: Grote brand in sauna sexclub Roermond

By Jernst van Waal

In de voormalige seksclub YinYang aan de Heinsbergerweg in het Limburgse Roermond is zaterdag vroeg een zeer grote brand uitgebroken. Kort voor 05.00 uur was de brand grotendeels onder controle, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Limburg-Noord.

De vlammen waren uit de hand gelopen, omdat de brandweer aanvankelijk problemen had met de watervoorziening. Vanwege de omvang van de brand werd het alarm verhoogd tot een “zeer grote brand”. De brandweer kwam met vier brandweerauto’s en drie waterwagens ter plaatse.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Op dit moment is er een onderzoek door de politie gaande. Toen de brandweer arriveerde, was er niemand in het pand aanwezig. Volgens een woordvoerder heeft de brand de achterkant van het gebouw flink beschadigd.

YinYang was een populaire erotische saunaclub totdat deze na een grote politie-inval in 2016 door de burgemeester van Roermond werd gesloten, in eerste instantie omdat er drugs in het etablissement waren aangetroffen. Later bleek dat de exploitatievergunning was verlopen, aldus de lokale krant De Limburger.

Op de website van YinYang stond dat er achter de schermen wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor een heropening.