Verstappen wint “goede dag” op Zandvoort

By Jernst van Waal

Max Verstappen had zich geen betere dag op Zandvoort kunnen wensen. Met bijna 70.000 landgenoten op de tribune won de Nederlander de Nederlandse Grand Prix in de duinen van Noord-Holland, en nam daarmee ook de leiding in het WK-klassement over en duwde Lewis Hamilton naar beneden.

“Dit was zeker een goede dag”, zei Verstappen, die moeite had om boven het applaus en geschreeuw van de menigte uit te komen. “De verwachtingen waren voorafgaand aan dit weekend natuurlijk erg hooggespannen. Het is nooit gemakkelijk om ze waar te maken. Ik ben zo blij dat ik hier heb kunnen winnen en de leiding in het klassement heb kunnen nemen. De start was goed. Mercedes probeerde het was heel moeilijk voor ons, maar we hebben ze goed kunnen counteren met de pitstops. We mogen zeer tevreden zijn met deze teamprestatie”, aldus de kopman van Red Bull.

Vuurwerk schoot langs de baan omhoog toen Verstappen na 72 ronden als eerste over de finish kwam. “Dit was episch, je was briljant”, zei Red Bull-teambaas Christian Horner via de boordradio. “Je hebt je thuisrace gewonnen. Geniet van de uitgelopen ronde en het podium.” Verstappen bedankte meteen zijn team over de radio.

“Bedankt jongens, geweldige strategie. Ik heb genoten van die 72 ronden hier.”

Na de uitgelopen ronde klom Verstappen op het rechte stuk van zijn auto en werd toegejuicht door het publiek. Verstappen meldde zich vervolgens op het podium met de Nederlandse vlag om zijn schouders voor de prijsuitreiking.