Financieel.com

Verpleegkundige Sanna Elkadiri, 39, krijgt de eerste vaccinatie tegen het coronavirus

Verpleegkundige Sanna Elkadiri wordt als eerste in Nederland ingeënt tegen Covid-19. De 39-jarige werkt voor Het Wereldhuis, een woonvoorziening in Boxtel, Noord-Brabant, gespecialiseerd in de behandeling van mensen met dementie of met fysieke beperkingen.

Haar werkgever, Zorggroep Elde Maasduinen, vertelde haar zaterdag dat ze de optie had om als eerste Nederlander het vaccin te krijgen. “Ik was meteen enthousiast”, vertelde ze aan het AD.

Die gemoedstoestand bereiken ging echter niet van de ene op de andere dag. Elkadiri was nogal bezorgd geweest over het schijnbaar snelle ontwikkelings- en goedkeuringsproces van de eerste coronavirusvaccins.

‘Ik begrijp de angst heel goed’, zei ze. “In het begin was ik ook een van de Nederlanders die twijfelde. Ik vond het eng. Is het goed getest? Ik dacht: ik laat me niet vaccineren ”, zei ze tegen de krant.

“Maar ik heb veel gelezen en veel onderzoek gedaan. Ik heb veel vertrouwen in de wetenschap. Het voelt veilig. ” Ze krijgt gezelschap van een aantal collega’s als ze de prik krijgt bij vaccinatiecentrum Hart voor Brabant in Veghel.

Het Wereldhuis heeft op dit moment geen coronavirusinfecties onder zijn bewoners, maar de instelling verloor eerder vorig jaar 17 van de 124 inwoners in een periode van een maand. Elkadiri ging niet de deur uit om te voorkomen dat hij de coronavirusinfectie opliep en deze verspreidde naar de mensen om haar heen.

Na een recente uitbraak van infecties in het verzorgingstehuis, vreest ze het ergste als een derde golf het land treft. Elkadiri zei dat ze wil dat zoveel mogelijk mensen in Nederland worden ingeënt zodat het verzorgingshuis veilig blijft.

“Voor mij voelt dit als een morele verplichting tegenover mijn cliënten, tegenover de mensen die hebben gevochten om in leven te blijven”, zei ze. Ze maakte zich ook niet echt zorgen over bijwerkingen, en zei dat ze daar iets aan zou doen als het zich zou voordoen.

“Als mijn cliënten hierdoor langer van hun kinderen en kleinkinderen kunnen genieten en de samenleving weer normaler kan worden, dan draag ik daar graag aan bij.”

Exit mobile version