FINANCIEEL.com

Verkeersongeval eist drie levens in het Noord-Hollandse Markenbinnen

Verkeersongeval eist drie levens in het Noord-Hollandse Markenbinnen

Bij een verkeersongeval in het Noord-Hollandse Markenbinnen zijn drie mensen om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De auto kwam in de Markervaar terecht, waardoor twee slachtoffers uit het voertuig werden geslingerd.

Volgens de politie zaten alle drie de dodelijke slachtoffers in dezelfde auto. Na een aanrijding met een ander voertuig stortte de auto van het slachtoffer na enkele honderden meters rijden en meerdere keren over de kop in het water.

Een van de slachtoffers, een 21-jarige man uit Breda, is bij het auto-ongeluk om het leven gekomen. Een andere 21-jarige man uit Amersfoort, die uit het voertuig werd geslingerd, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hij overleed maandagmiddag aan zijn verwondingen. Ook het derde slachtoffer werd uit de auto geslingerd en werd later op maandag aangetroffen in de Markervaart, meldt de politie.

Uit gegevens blijkt dat hulpverleners rond 23:55 uur voor het eerst ter plaatse werden gestuurd voor meldingen van een auto in het water bij de N246. Ambulances werden snel ter plaatse gestuurd, samen met traumateams die in twee afzonderlijke helikopters reisden.

Om 12.30 uur hadden reddingswerkers het regionale noodprotocol Grip 1 geactiveerd. Het plan wordt in werking gesteld wanneer meerdere bemanningen van verschillende organisaties bij een incident arriveren. De procedure vereist dat alle reddingsploegen op een uniforme manier werken onder één bevelvoerende officier.

In het andere voertuig dat bij het ongeval betrokken was, raakten geen personen gewond.

Eerstehulpverleners kregen toegang tot maatschappelijk werkers die waren ingezet voor traumatische gebeurtenissen. Het verkeersongevallenanalyseteam van de politie is maandagochtend ter plaatse gekomen om forensisch onderzoek te doen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert