Site pictogram Financieel.com

Verdachte eist levenslang voor moord vriendin

Een man uit Eindhoven vroeg om levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin in een bed and breakfast in Valkenswaard. “Als hij geen levenslange gevangenisstraf krijgt, wil hij er een”, zegt zijn advocaat vrijdag tijdens een voorlopige zitting in Den Bosch, meldt Omroep Brabant.

De 46-jarige man stak in februari van dit jaar de 33-jarige vrouw uit Eindhoven dood. De psycholoog en psychiater die hem onderzochten, vonden hem volkomen onverklaarbaar en adviseerden hem tot een geïnstitutionaliseerde behandeling te worden veroordeeld.

De man had in het verleden last van een psychose, maar wist die met medicijnen onder controle te krijgen. Hij stopte met de medicatie toen hij een relatie kreeg met de vrouw. Volgens hem “hield ze niet van antipsychotica.” Zijn waanideeën keerden daardoor terug. Hij benadrukte dat het volgens de omroep zijn eigen keuze was om te stoppen met het innemen van de medicijnen.

Op 1 februari lagen de man en vrouw in een bed en breakfast in Valkensward. De man dacht dat hij zijn vriendin moest redden van ‘iets heel ergs’, zei hij. Hij sloeg haar neer met een fles en stak haar dood met een mes.

Het proces tegen de man vindt in oktober plaats.

Mobiele versie afsluiten