FINANCIEEL.com

VanMoof-klanten kunnen vanaf donderdag hun kapotte fiets ophalen

VanMoof-klanten kunnen vanaf donderdag hun kapotte fiets ophalen

VanMoof-klanten krijgen de mogelijkheid om hun fietsen die ze voor reparatie hebben afgegeven op te halen bij een VanMoof-vestiging, aldus het bedrijf op zijn website. Het ophaalproces begint naar verwachting op 27 juli en klanten hebben tot 18 augustus de tijd om het te doen.

Het ophaalproces begint op donderdag 27 juli en eigenaren hebben tot 18 augustus om het op te halen. De Amsterdamse fietsenfabrikant werd op 18 juli failliet verklaard.

De klanten ontvangen van het bedrijf een uitnodiging om een ​​afspraak te maken om hun fiets op te halen bij het servicepunt waar ze hem hebben afgegeven. Is het mogelijk om iemand anders de fiets te laten ophalen?

Het bedrijf waarschuwde dat het alleen voor dit doel open zal zijn. “Onze servicehubs zijn ALLEEN open voor het ophalen van fietsen. Onze medewerkers zijn er ALLEEN om dit proces te ondersteunen, ze kunnen GEEN reparatieservices meer verlenen en hebben ook geen antwoord op andere zaken zoals openstaande bestellingen of terugbetalingen.” Het bedrijf waarschuwde ook dat werknemers de servicehubs zouden kunnen sluiten “als ze het gevoel hebben dat hun welzijn in gevaar is”.

De staat van geretourneerde fietsen is afhankelijk van het feit of reparaties zijn voltooid voordat het bedrijf op 17 juli failliet ging. Na deze datum zijn geen reparaties uitgevoerd.

Een Amsterdamse rechtbank verklaarde het Nederlandse bedrijf op 18 juli failliet. Het fietsenbedrijf zag zich genoodzaakt zijn winkels te sluiten en bescherming te vragen tegen schuldeisers. In Amsterdam en elders stonden klanten bij een bezoek aan de winkels van het bedrijf voor een gesloten deur, soms met hun fiets binnen.

Het faillissement van het e-bikebedrijf VanMoof heeft de consument in veel opzichten in de steek gelaten. De fietsen van VanMoof zijn zeer exclusief en door VanMoof zelf ontworpen. Hierdoor zitten er veel speciaal ontworpen onderdelen in de fietsen die speciaal voor het bedrijf zijn ontwikkeld. Dat maakt reparaties uitdagend.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert