FINANCIEEL.com

Vanaf 20 juli 18 dagen geen treinverkeer van of naar Apeldoorn

Vanaf 20 juli 18 dagen geen treinverkeer van of naar Apeldoorn

NS maakt dinsdag bekend dat er vanaf 20 juli geen treinverkeer meer is van of naar station Apeldoorn. Infrabedrijf ProRail gaat de perrons aanpassen, onderhoud aan het spoor uitvoeren en wissels in het gebied vervangen.

Door de spoorwerkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Apeldoorn en Amersfoort Centraal, Deventer of Zutphen. Treinreizigers moeten ofwel hun reis aanpassen en omrijden in het gebied, ofwel gebruik maken van de vervangende bussen die NS en Arriva gaan inzetten.

“Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Deventer wordt geadviseerd om via Zwolle te reizen. Dat geldt ook voor reizigers tussen Almelo en Amersfoort Centraal die een deel van de weg met Blauwnet afleggen”, aldus NS, ook verwijzend naar een regionale vervoersdienst in Overijssel. Tussen Apeldoorn en Amersfoort Centraal en tussen Apeldoorn en Deventer rijden snelbussen.

Een extra buslijn gaat alle haltes aan, waaronder Apeldoorn, Apeldoorn Osseveld, Twello en Deventer. Een andere buslijn stopt met alle haltes in Apeldoorn, Apeldoorn de Maten, Klarenbeek, Voorst-Empe en Zutphen.

“Dankzij alle aanpassingen kunnen de treinen aan de kant van Amersfoort straks sneller in- en uitrijden”, aldus NS. Treinen Ook de stoptreinen naar Deventer en Zutphen kunnen gemakkelijker stoppen. “Hierdoor wordt het spoor robuuster en worden reizigers beter verdeeld over het station.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert