Site pictogram Financieel.com

Utrechters de rijkste van Nederland

De provincie Utrecht heeft de rijkste inwoners van Nederland, staat in De Staat Utrecht, die donderdag wordt gepresenteerd. Het rapport verwacht dat de provincie tot 2050 blijft groeien, zowel qua bevolking als qua economie, meldt De Telegraaf.

De Staat Utrecht bevat een database met cijfers over het werk- en leefklimaat van de 25 gemeenten in de provincie Utrecht.

Volgens het rapport zullen tot 2050 bijna alle gemeenten in de provincie qua inwonersaantal blijven groeien. Uitzonderingen zijn de kleine kernen IJsselstain, Montfoort, Lopik en De Bilt, waar de komende decennia een lichte bevolkingskrimp wordt verwacht. . De gemeenten die de grootste bevolkingsgroei verwachten, zijn Woudenberg (26,7 procent), Renswoude (21,2 procent), Utrecht (20,9 procent) en Bunshcoten (16,7 procent).

De stad Utrecht blijft jongeren aantrekken. Utrecht is op dit moment de minst vergrijzende stad van de vier grote steden in Nederland en dat blijft zo tot zeker 2035. In dat jaar is 17 procent van de Utrechters ouder dan 65 jaar. In de andere grote steden is dat ongeveer 20 procent.

Mobiele versie afsluiten