FINANCIEEL.com

Tweede verdachte aangehouden voor dodelijke steekpartij Leiden in kerkcentrum

Tweede verdachte aangehouden voor dodelijke steekpartij Leiden in kerkcentrum

De politie heeft een tweede persoon aangehouden in verband met een dodelijke steekpartij in een kerkelijk centrum in Leiden. Bij Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn zijn vrijdag even voor 9.30 uur drie mensen neergestoken, van wie er één ter plaatse aan hun verwondingen is overleden.

Een 38-jarige Leidse man is maandag aangehouden “na uitgebreid onderzoek”, aldus de politie in een verklaring. Hij zou later op de dag worden verhoord. Ook een 39-jarige Leidenaar werd zo’n zes uur na het incident aangehouden. Die persoon is maandag door de onderzoeksrechter in verzekering gesteld.

De politie wil niet zeggen wie de aanval zou hebben gepleegd. Beide verdachten zaten in beperkte hechtenis en mochten alleen contact onderhouden met hun juridische vertegenwoordiging.

De Bakkerij zei dat de persoon die de steekpartij uitvoerde vermoedelijk een klant was van een andere organisatie in het gebouw. Onder de drie slachtoffers zijn een medewerker en een vrijwilliger van De Bakkerij en een medewerker van VluchtelingenWerk. De organisatie is een van de vele die ruimte verhuurt van De Bakkerij, die ook hulp biedt aan vluchtelingen, daklozen en andere pechvogels.

De politie heeft nog geen vermoeden van het motief achter de steekpartij bekendgemaakt. De persoon die bij het incident om het leven kwam, was 66 jaar oud toen hij stierf. De andere twee zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hun verwondingen worden momenteel niet als levensbedreigend beschouwd, aldus de politie maandag.

De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht, wat leidde tot een klopjacht. “Het onderzoek leidde dezelfde dag rond 15.00 uur tot de aanhouding van een 39-jarige man uit Leiden”, aldus de politie. “De voortgang van het onderzoek leidde maandag tot de aanhouding van een 38-jarige man uit Leiden.”

Een opgezette crowdfundingsactie voor De Bakkerij heeft maandagavond ruim 13.000 euro opgebracht. Zo’n duizend mensen woonden zondag een herdenking bij ter ere van de slachtoffers.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert