Tweede lichaam gevonden in puin van brand in appartementencomplex Arnhem

By Jernst van Waal

Op de plek waar dinsdagochtend een grote brand woedde aan de De Wiltstraat in Arnhem is een tweede lichaam gevonden. De politie maakte die avond de vondst van een eerste lichaam bekend en de aankondiging van het tweede lichaam werd woensdagmiddag laat gedaan. Ook een andere persoon raakte gewond.

“Het onderzoek naar de identiteit van de twee slachtoffers loopt nog”, aldus de politie. Mensen die in het gebied woonden, vertelden lokale media dat een van de slachtoffers een vrouwelijke bewoner is van een van de getroffen huizen.

De brand brak dinsdagochtend vroeg uit in de wijk Sint Marten. De brandweer had ruim zes uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Drie woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, zegt burgemeester Ahmed Marcouch. Hij beschreef het als een “zeer heftige brand die veel impact heeft gehad in het gebied”.

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De oorzaak wordt onderzocht. Een buurtbewoner is dinsdag naar het ziekenhuis gebracht, mede omdat hij veel rook had ingeademd.

De brand is mogelijk ontstaan ​​in een schuur met daarboven een woning. Het gebouw wordt in verband gebracht met overlastklachten van andere buurtbewoners. Marcouch schreef in een brief dat daar inderdaad overtredingen zijn geconstateerd en handhavend is opgetreden “onder meer bestuursdwang waarvoor een procedure loopt”.

Hij bedankte de hulpdiensten en de ondernemers in de omgeving die de door de brand getroffen mensen hebben opgevangen. “Alle hulp en betrokkenheid zijn van grote waarde geweest bij deze tragische gebeurtenis.”