FINANCIEEL.com

Twee Nederlanders toegevoegd aan de Most Wanted-lijst van Europol

Twee Nederlanders toegevoegd aan de Most Wanted-lijst van Europol

Europol heeft twee Nederlanders aan zijn meest gezochte lijst toegevoegd: Rick Wessels en Marco Ebben. Beide mannen moeten in afzonderlijke zaken nog jaren gevangenisstraf uitzitten wegens drugshandel.

In september 2019 veroordeelde Oostenrijk Wessels (34) tot negen jaar gevangenisstraf wegens het importeren van harddrugs in het land. De man verzocht om het uitzitten van zijn straf in Nederland en werd in oktober 2020 overgebracht naar een Nederlandse gevangenis.

Zijn straf werd onderbroken toen zijn moeder stierf, maar hij meldde zich in juli 2021 niet meer aan in de gevangenis. Hij moet nog bijna zeven jaar van zijn negenjarige straf uitzitten.

Ebben (31) wordt eveneens gezocht voor de illegale handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen. In oktober 2020 veroordeelde de rechtbank hem tot 7 jaar en 4 maanden gevangenisstraf wegens drugshandel vanuit Brazilië naar Nederland.

Hij en medeverdachten smokkelden volgens Europol in totaal 400 kilo cocaïne Nederland binnen. De drugs kwamen Nederland binnen in containers met ananassen vanuit Brazilië in de haven van Rotterdam.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert