Turkse president diende aanklachten in tegen Wilders: rapport

By Jernst van Waal

De Turkse president Recep Tayyip Erdocan heeft aangifte gedaan van belediging tegen PVV-leider Geert Wilders over een cartoon die de Nederlandse politicus op Twitter plaatste, zo meldt AD op basis van informatie in Turkse media.

Op 24 oktober plaatste Wilders een cartoon op Twitter met Erdogan met een bom op zijn hoofd. “Terrorist”, schreef Wilders bij de cartoon.

Na de tweet waarschuwde Erdogan dat Wilders zijn grenzen moet kennen, aldus het AD, en de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu noemde de PVV-leider een fascist.

Wilders zei dat het fascisme de ideologie van Erdogan was, niet de zijne. “Ik kom op voor onze vrijheid en verzet me tegen het gebrek aan vrijheid van de totalitaire islamitische ideologie.”

In reactie op Erdogan die beschuldigingen van belediging tegen hem indient, twittert Wildert: “Dus de man die mij een fascist noemt en voorheen heel Nederland fascist en een overblijfsel van het nazisme noemde, gaat nu een aanklacht tegen mij indienen? De wereld staat op zijn kop. Verliezer!”