FINANCIEEL.com

Tropische temperaturen verwacht deze zaterdag; Code geel voor onweer op zondag

Tropische temperaturen verwacht deze zaterdag; Code geel voor onweer op zondag

Nederlanders kunnen een hete zaterdag verwachten met tropische weersomstandigheden. Volgens het KNMI wordt het zaterdag een tropische dag met temperaturen tussen de 30 en 34 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten in het noorden en uit verschillende richtingen in het zuiden.

In de avond kunnen er echter plaatselijk onweersbuien ontstaan ​​in het zuiden en midden van Nederland. Toch blijft het op de meeste plaatsen tot zaterdagavond droog en warm.

Verder waarschuwt het KNMI zondagmiddag en -avond voor hevig onweer. Het weerinstituut geeft daarom zondag tussen 13.00 en 21.00 uur landelijk code geel af.

In het begin van de middag trekken de buien vanuit het zuidwesten over het land. Ook kan er hagel zijn en zijn zware windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur mogelijk. Daarnaast kan er in korte tijd veel regen vallen, waardoor plaatselijk wateroverlast ontstaat. “Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden”, aldus het KNMI.

De buien trekken over het land naar het noordoosten. Zondagavond zijn de buien voorbij, voorspelt het landelijk weerinstituut.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert