Transmissiemast Rijswijk in brand gestoken; 15e brandstichting 5G

By admin

De politie onderzoekt een brand bij een zendmast aan de Veldweg in Rijswijk. De nasleep van de brand is donderdagochtend ontdekt, maar omdat de zendmast in een rustige omgeving staat, is het niet duidelijk wanneer de brand is ontstaan. De politie hoopt op getuigen, meldt De Stentor.

Dit is de 15e in een reeks branden bij zendmasten in Nederland, aldus de krant. Op 4 april was de eerste brand in Beesd. Sindsdien zijn ook zendmasten in brand gestoken in Neerkant, Rotterdam, Nuenen, Dronten, Groningen, Oudenbosch, Veldhoven, Tilburg en Almere. De dader van de Groningse brand is op bewakingscamera gepakt.

De brandstichting lijkt gericht te zijn op het stoppen van de uitrol van het 5G-netwerk, waarvan sommige desinformatie rapporten verband houden met de verspreiding van het coronavirus. De ‘theorie’ dat 5G het immuunsysteem vernietigt, wordt op grote schaal gedeeld op sociale media. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor.

Stichting Stop 5GNL, die de uitrol van het 5G-netwerk in Nederland probeert te stoppen, heeft afstand genomen van de branden